Српски Покрет Двери - Лого
Search
Mladi i obrazovani u Inđiji nemaju perspektivu, vlast nema nikakvu odgovornost

Aktuelno rukovodstvo opštine Inđija izabrano je na funkcije 1. juna 2016. godine, a povodom toga OO Srpskog pokreta Dveri Inđije izneo je svoje stav o vladavini koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke.

Oni ističu da je SNS iskoristio nezadovoljstvo građana zbog problema sa asfaltiranjem, malim kapacitetom vrtića, i spornom halom.


„Prvih šest meseci ništa nije funkcionisalo u Inđiji, nestručni naprednjački kadrovi su se učili svom poslu. Toga se građani Inđije veoma dobro sećaju. Nakon pola godine je nastupila era beskrupuloznog nepotizma koja traje i danas. Mladi i obrazovani Inđinčani napuštaju svoj grad jer nemaju nikakvu perspektivu ako ne žele člansku kartu SNS-a. Drastičnih primera zapošljavanja nesposobnih i problematičnih kadrova je bezbroj“ objašnjavaju iz Dveri.


Ističu da podržavaju projekat asfaltiranja ulica, ali da sa pravom imaju određenu dozu sumnje. Ono što ih najviše brine, kako kažu, jeste porast naselja na inđijskim ulicama.


„Projekat asfaltiranja ulica je za pohvalu, ukoliko se ne ispostavi da je bilo kršenja zakona prilikom javnih nabavki, da se više novca građana Inđije slilo u privatne džepove nego  što im se vratilo kroz projekte, da nije bilo diskriminacije u smislu da se ulice asfaltiraju samo tamo gde se kupuju novi glasovi ili namiruju partijski apetiti. Svakako se ne može govoriti o istorijskom projektu.  U poslednje vreme se kao značajan problem javlja nasilje na ulicama. Građanima Inđije je ugrožena lična bezbednost i imovina. O tome niko ne govori javno, niti se pokreću razgovori u cilju poboljšanja bezbednosne situacije“, kažu iz Dveri.


Prema njihovim rečima, problem sa nedostatkom mesta u vrtiću je aktuelan i dalje.


„Problem vrtića je i dalje aktuelan jer jasno je da nam je neophodan barem još jedan objekat. Upis dece se vrši pod veoma čudnim okolnostima. Deca čija oba roditelja rade, nemaju prioritet, sem   ako mama i tata poseduju partijsku knjižicu“, poručuju iz Dveri.


Smatraju da vlast treba da preuzme odgovornost, a ne da i posle tri godine govori o prošloj vlasti.


„Tužno je što aktuelna vlast nije dorasla da reši ovaj problem, za koji je preuzimanjem vlasti, preuzela i odgovornost. Bilo bi veoma korisno za građane Inđije da sadašnja vlast shvati da je na čelu Inđije već tri godine. Degutantno je da opravdavaju za svoje loše rezultate greškama prethodne vlasti. Ako su preuzeli odgovornost i dali obećanja na izborima, neka se najzad pokažu dostojnima poverenja ili neka priznaju da nisu ništa bolji od prethodnika, naprotiv. Na sledećim izborima neka mesto prepuste nekorumpiranim i stručnim ljudima. Takvih ima i među bivšim funkcionerima i među opozicijom koja nikada nije bila na vlasti“, zaključuju iz Dveri.

 


OO Dveri Inđija

Izvor: Ritam Inđije

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: