Српски Покрет Двери - Лого
Search

У уторак, 15. октобра, у Краљеву, у Свечаној сали Скупштине града у 19 часова биће одржана трибина „Медији, манипулација и ми“.

То је друга по реду из серије интерактивних трибина под заједничким називом „Ко доноси одлуке о нама?“

Пројекат има за циљ да позове грађане на отворену дискусију о томе колики је наш утицај и одговорност када су у питању одлуке које се у наше име доносе, као и да их мотивишемо да активно утичемо у политичким процесима.

Трибина „Медији, манипулација и ми“ бави се питањем политичке моћи појединаца и утицајем медија на нашу способност да је сагледамо, како се медији користе да се људима посредно управља, као и да се уништи критичка јавност као најважнији фактор у демократији. Отвара тему да ли су медији најбоља слика стања нашег друштва, на који начин утичу на наше понашање и ко су жртве медијске манипулације.

Трибина отвора и дискусију о томе зашто се медијски простор попуњава бесмислом, чему служи ријалити, да ли препознајемо облике медијске тортуре и духовног насиља и поставља питања – да ли мислимо или верујемо и шта све не видимо гледајући ријалити програм. Биће речи и о историји пропаганде и њеним модерним формама.

Учесници трибине су: Ивана Парлић, мр Драган Крсмановић и др Зоран Чворовић.

Организатори су градске организације Народне странке и Двери из Ужица уз подршку Савеза за Србију.

 

ГрО Двери Краљево

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: