Српски Покрет Двери - Лого
Search

Sinoć je u Novom Sadu održan protest protiv aktuelne vlasti. Na kojem su se obratili predsedavajući Saveza za Srbiju za Vojvodinu Nebojša Novaković i potpredsednik omladine Srpskog pokreta Dveri Dobrosav Dević koji je rekao sledeće:

„Pomaže Bog Novosađani. Evo nas opet na istom mestu, ponovo okupljeni sa istim ciljem, šetali smo po kiši, vetru, snegu i šetaćemo i dalje. Ako su se nadali da ćemo odustati – onda su se prevarili. Odustajanja nema dok ne ispune naše zahteve.

 

Ja sam student i svakodnevno u razgovoru sa svojim kolegama, prijateljima čujem kako žele da napuste zemlju po završetku studija.  To je upravo i jedan od razloga zašto sam se aktivirao, jer ne želim da godišnjice velike mature održavamo preko Skajpa ili koje već druge društvene mreže. Ono što želim jeste da ostanem ovde i da mogu da se zaposlim u skladu sa svojim kvalifikacijama ne vezano za to da li sam član vladajuće stranke.

 

foto: N1

Već mesecima unazad se vodi diskusija da li treba ili ne treba bojkotovati nastupajuće izbore. Problemi izbornog procesa su raznorazni. Bojkot izbora je jedini put da se nešto promeni. E sada tu treba posebno napomenuti da bojkot nije naša politika – Bojkot je samo sredstvo za ostvarivanje fer procedure i ravnopravnih mogućnosti učešća na izborima. Nema slobodnih i poštenih izbora bez 6 do 9 meseci otvorenih medija za sve podjednako na političkoj sceni. Do tada nema šta da tražimo na izborima, jer na njima bi bili samo saučesnici u njihovoj farsi a ne ravnopravni učesnici u izbornom procesu. Savez za Srbiju i ostala udruženja i stranke koje su proglasile bojkot jasno su rekle da im nije bitnije to da mogu da plate stranačke prostorije od interesa građana i smene ove vlasti. Pokazujemo da naša svrha bavljenja politikom nije sedenje u skupštini, primanje poslaničke plate i odborničkih apanaža.

 

U njihove redove se uvukao strah, jer njihova pozicija nije više ista. Svesni su itekako da vlast ne može da opstane bez legaliteta i  legitimiteta, koji oni neće moći imati zbog bojkota izbora. Ono što je takođe bitno jeste da se bojkotom parlamenta i njihove farse od izbora, čuva teritorijalna celovitost države Srbije, sa AP Kosovom i Metohijom, jer iz nelegitimnog parlamenta ne može da proistekne pravno obavezujući sporazum sa takozvanom državom Kosovom. To je i glavni razlog zašto se vlast boji ideje bojkota, jer neće moći da se sprovede u delo ono što su obećali onima koji su ih na vlast i postavili. Na nama je da istrajemo i kao što su studenti odneli pobedu u Rektoratu i odbranili autonomiju Univerziteta, da tako oslobodimo sve institucije i čitavu zemlju od uzurpacije jednoumlja i ovog kriminalnog režima. I zato da ne bi bio bot podrži bojkot!“

 

GrO Dveri Novi Sad

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: