Napad na prostorije Dveri u Čačku

Obaveštavamo javnost da su u toku pre podneva napadnute prostorije Srpskog pokreta Dveri u Čačku i tom prilikom je polomljena tabla sa natpisom Dveri na ulazu u zgradu. Prema rečima očevidaca, muškarac koji je to učinio prvobitno je pokušao da uđe u prostorije Dveri ali s obzirom da u tom trenutku pukom srećom nije bilo nikoga, tražio je po susednim lokalima nekoga iz Dveri sa namerom da se „obračuna“ kako je sam rekao.

Vidno revoltiran što nije našao nikoga, iščupao je tablu sa ulaza u zgradu i prislonio je na ulazna vrata kancelarije Dveri.


Ovaj čin je direktna posledica atmosfere koju u društvu stvara Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka gde je svako ko drugačije misli od njega neprijatelj države, lopov i nasilnik.


Pitamo se šta je sledeće ako nas neko godinama unazad etiketira kao fašiste i stavlja kukaste krstove na naša obeležja? Zato tražimo ostavku člana Gradskog veća Dušana Radojevića zbog njegovih kontinuiranih huškačkih objava uperenih protiv pripadnika Dveri koje za posledicu imaju upravo ovakve postupke.


Zahtevamo od nadležnih organa hitno pronalaženje počinioca i adekvatnu kaznu za istog.

 


GrO Dveri Čačak