Napokon uhapšeni funkcioneri opštine Požega

Predsednik opštine Požega Milan Božić (SNS), predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić uhapšeni su jutros zbog više koruptivnih krivičnih dela.

Podsećamo da je Požega opština u kojoj su zbog korumpiranog rukovodstva protesti počeli još u februaru prošle godine i podsećamo da su upravo odbornici Dveri prvi govorili o uništavanju opštine i kriminalu ovih lica.


Obaveštavali smo javnost na vreme da je na Skupštini opštine Požega izglasan predlog da se nelegalni i nezavršeni objekat od 400 kvadratnih metara i četiri ara placa, kupi iz budžeta opštine i plati 12 miliona dinara.


Objekat pripada mužu i deveru predsednice SO Požega i iako su odbornici Dveri i drugih opozicionih partija, pa čak i odbornik PUPS-a koji je izašao iz koalicije sa SNS-om baš zbog ove odluke, upozoravali da Opština ne može da kupi nelegalni objekat, da je u pitanju  trgovina uticajem Zorice Mitrović, da je 100.000 evra za objekat u ovoj fazi gradnje i na ovoj poziciji previše novca i da je u pitanju čista pljačka, od namere se nije odustalo i odluka je doneta.


 

OO Dveri Požega