Српски Покрет Двери - Лого
Search
Nastavak političkog progona funkcionera Dveri

Jutros u 9 časova, dva uniformisana policajca su došla sa nalogom za privođenje kod predsednika odborničke grupe Dveri u Čačku, Aleksandra Tanaskovića i pokušala privođenje.

Iako je prvo suđenje trebalo da počne tek u 11 časova danas, iako su svi uredno primili pozive, postupajući sudija Darko Marković nije dao objašnjenje zašto je pokušano privođenje.


Objašnjenje se svelo da je on osudio i Velimira Ilića i da na njega niko ne može da izvrši pritisak, ali ne zna zašto je uopšte dao taj nalog i zašto nije opozvao naredbu o privođenju, kao ni gde su mu obaveštenja da su svi uredno primili poziv za ročište, koja nije imao?


Ovo nije prvi put da se na Aleksandra Tanaskovića vrši pritisak i progon od strane tužilaštva i sudova u Čačku, kao Predsednika odborničke grupe Dveri, najjače opozicione grupe u čačanskom parlamentu.


Besmislenim i nezakonitim procesima, funkcioneri Dveri u Čačku pokušavaju se uplašiti i uceniti, što govori o strahu koji SNS ima od snage Dveri u Čačku.


Podsetićemo da su u prethodnom predmetu protiv Aleksandra Tanaskovića koji je pokrenut od strane tužilaštva u Čačku, napredovali i Ivana Kostić, koja je po podnošenju optužnice prema Aleksandru Tanaskoviću dobila unapređenje na mesto Javnog tužioca u Čačku.


Takođe i sudija u tom predmetu, Vladan Filipović, koji je po ubrzanom postupku osudio Tanaskovića, gde je Filipović posle samo mesec ili dva unapređen kao sudija u Višem sudu u Čačku. Veoma čudna podudarnost i koincidencija!


Aktuelni Zamenik javnog tužioca Jelena Ćurčić, koja je podigla novu optužnicu protiv Aleksandra Tanaskovića, je supruga jednog od bitnih ljudi koji su privedeni i uhapšeni u akciji hapšenja auto mafije u Čačku. Imamo sumnju da je za podizanje ove optužnice Zamenik javnog tužioca Jelena Ćurčić, napravila dogovor sa SNS-om o ublažavanju kazne za njenog supruga.


Šta je ponuđeno sudiji Darku Markoviću u novom procesu ne znamo, ali je činjenica da je proces počeo kršenjem prava Aleksandra Tanaskovića i nezakonitim pritiskom od strane policije.


Očigledno je da je SNS stavio i tužilaštvo i sudove i policiju i obaveštajne agencije u borbu protiv političkih neistomišljenika i da se u obračunu sa funkcionerima Dveri ne biraju sredstva.


 

GrO Dveri Čačak


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: