Српски Покрет Двери - Лого
Search
Nerezonsko trošenje para u JKP Vodovod Kruševac

JKP Vodovod Kruševac je skandalozan primer kako se javna preduzeća dele kao partijski plen. Izgleda da je najvažnije da javna preduzeća vode nesposobni i poslušni kadrovi. Na njih je najlakše izvršiti pritisak.

Novi  zakon o javnim preduzećima predvideo je da do marta 2017. svi direktori javnih preduzeća budu izabrani putem konkursa. Postavlja se pitanje, čemu novi zakon kada Vlada Srbije nije u potpunosti poštovala ni prethodni, kojim je takođe propisan izbor direktora javnih preduzeća na konkursima.

Pokret Dveri se snažno zalaže za ukidanje raspodele javnih i državnih preduzeća kao da su partijski plen.

Predstavljamo mehanizam nerezonskog poslovanja, kao i razloge zašto taj javašluk na kraju plaćaju svi građani kroz povećanje cena usluga.

V.D. direktor preduzeća JKP Vodovod, Vladimir Milosavljević, kome je verovatno najbolja poslovna referenca to što je sin Radojice Milosavljevića, vlasnika više lokalnih televizija, među njima i RTK, kao direktor jednog, slobodno možemo reći, monopolskog preduzeća, jer je JKP Vodovod jedini snabdevač vode za građane i privredu u Kruševcu, uplaćuje televiziji čiji je vlasnik njegov otac (RTK) u 2017. godini 216.000 dinara, „Kanalu 12“  140.000, ADD PRODUCTION 150.000 dinara, a Rubin radiju 48.000 (svi iznosi se odnose na 2017. godinu).

Ovo je nerazumno velika količina novca koju troši JKP Vodovod Kruševac za reklamu. Verovatno je velika zabrinutost v.d. direktora Milosavljevića da Kruševljani ne počnu da piju vodu iz nekog drugog grada, recimo Kraljeva, s obzirom koliko izdvaja za propagandu na lokalnim televizijama.

Naravno da Vladimir Milosavljević voli i da sponzoriše, tako je JKP Vodovod Kruševac donirao 250.000 dinara u 2017. udruženju PAHULjICA TIM.

PAHULjICA TIM u oblasti ostvarivanja ciljeva ima sledeći opis: Okupljanje zaljubljenika u zimske sportove, propagiranje i upoznavanje ljudi i školske dece sa zimskim sportovima, planinama i prirodom, kao i širenje sportskog duha.


Pitanje je ZAŠTO JKP Vodovod Kruševac izdvaja toliko za PAHULjICA TIM?

Vladimir Milosavljević je i ponosni korisnik kreditne VISA GOLD kartice na ime VODOVOD tako da može slobodno da je koristi i da ne brine za podmirivanje iste, podmiriće JKP Vodovod tj. mi građani koji plaćamo usluge vodovoda.

JKP Vodovod ima Sektor za izgradnju, mehanizaciju i obučeno ljudstvo, a raspisuje se tender za Javnu nabavku i izvođenje radova za vodovodnu mrežu za sela Konjuh, Ljubava, Kamenare, Komorane, Lazarevac i Globare u vrednosti preko 40.000.000 dinara. Zašto? Da li su možda radnici JKP Vodovod Kruševac nekvalitetni ili nedovoljno obučeni za izvođenje takvih radova?


I na kraju svega setimo se Aleksandra Vučića i njegovih nekadašnjih reči

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da javna preduzeća neće više biti partijski plen. „Nema više partija u javnim preduzećima, ne bore se više partije u Srbiji za javna preduzeća i tačka – i na nivou Srbije i na nivou grada Beograda”, rekao je Vučić gostujući na RTS. On je naveo da će javna preduzeća ubuduće voditi najbolji menadžeri, bez obzira na partijsku pripadnost…

Departizacija doživljava sudbinu ostalih predizbornih obećanja na koje „treba zaboraviti“. Možemo samo da se zapitamo: Ako su ovo najbolji kadrovi, kakvi su tek najgori?

U Srbiji nakon Vučića, Dveri će, kao organizacija koja će participirati u novoj Vladi Srbije, morati da iskoristi celokupno svoje stručno znanje da bi građanima pokazali i objasnili kako su i šta radile razne strukture, one na vlasti, ali i oni koji su se obogatili i „mudro ućutali“.

Procesuirati odgovorne, kroz donošenje Zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara, državnih službenika i tajkuna od 1990. godine, predstavljaće jedan od prioriteta bez koga se ne može sprovesti bilo kakva pozitivna promena u našoj zemlji.


Informativna služba Dveri u Kruševcu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: