Српски Покрет Двери - Лого
Search
Nikola Đurić u Smederevu: Mi se nećemo povući

Ovde u Smederevu, u jednoj od prestonica srpske države, došao sam da ispred svih mladih koji čine protest „1 od 5miliona“, dam obećanje da nećemo bežati iz sopstvene države, da ćemo se boriti da Srbiju vode časni i obrazovani ljudi, a da sve Jutke, Simonovići, Babići, Labani i svi ostali koji simbolišu ovu fašističku vlast budu u zatvoru, gde im je i mesto!

Bliži nam se 4. april, poznatiji kao dan studenata, dan kada su 1936. godine studenti poput nas ustali protiv fašizma. Mi danas isto tako ustajemo protiv fašizma Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, i nećemo se povući. Mogu da nam prete, da nas hapse, da nas tuku, ja im ponavljam, MI SE NEĆEMO POVUĆI!


Uništavaju nam institucije u koje je naš narod imao najviše poverenja kroz čitavu istoriju – našu svetu sabornu i apostolsku crkvu i našu vojsku, obe vredne ponosa celog našeg naroda, i one koje su stvorile i održale srpsku državu kroz preko 800 godina dugu istoriju.


Patrijarh verskog krila Srpske napredne stranke rekao je kako mi radimo u korist naših neprijatelja, da ne znamo šta radimo. Vrlo dobro znamo šta radimo i znamo šta nam je cilj, a oni ako to nisu uspeli da shvate za preko 100 dana protesta, onda ja mogu da zaključim samo jedno – ili ne žele da shvate, ili su jednostavno nesposobni da to učine. U oba slučaja, promena je neophodna! Promena čitavog korumpiranog i pokvarenog sistema. Onda kada Patrijarh prestane da se vozi u kolima bez tablica i krene da šeta sa svojim narodom, tada će imati pravo da iznese svoje stavove.


Do tada, njemu hvala na savetima, vera ostaje jaka u našim srcima, a mi se vidimo na ulici! Nismo birali zemlju gde ćemo se roditi ni narod u kome ćemo se roditi, a ni vreme u kojem ćemo se roditi, ali biramo jedno – da li ćemo biti ljudi ili neljudi. Pre bih pristao da nestanu i velika i mala Srbija i svi Srbi zajedno sa mnom, nego što bih pristao na neljudsko i nečovečno. Ove reči Blaženopočivšeg Patrijarha Pavla neka nam budu na korist, a ne na osudu.


Naš predsednik rekao je kako u Srbiji nije bilo takvog stratega i vojskovođe kakav je bio, pazite, ne vojvoda Radomir Putnik, Živojin Mišić ili Stepa Stepanović, čije se vojne strategije i danas izučavaju na svim najboljim svetskim univerzitetima, već zamislite MURATA?! Murata, osmanskog sultana, koji je na Kosovu polju pogubio svetog kneza Lazara, čime je srpski duh zauvek utisnut na srpski Jerusalim, Kosovo i Metohiju. Dakle, po rečima našeg predsednika, za sve je kriv Miloš Obilić jer nam je ubio velikog stranog investitora Murata?! Treba da ih je sramota.


Dokle ćemo se mi stideti naše istorije i kulture? Dokle će svaki drugi nacionalizam biti sasvim u redu – sem srpskog nacionalizma? Vuk Karadžić davno je definisao osobine srpskog naroda – to su naša vera, jezik i običaji. Ako bilo šta od toga izgubimo, sve ćemo izgubiti. Sramne slike naših časnih generala koji salutiraju čoveku koji nije bio sposoban ni vojsku da odsluži, dovoljno govore o trenutnom stanju Vojske Srbije. Promena, pre ili kasnije, mora doći, a mi smo tu da taj proces ubrzamo!


Daj Bože da se Srbi slože! Krajnje je vreme da shvatimo, da je konačno došao trenutak odluke u kome je jedino pitanje – MI ili ON! Konačno moramo shvatiti da ovaj posao niko neće uraditi umesto nas, niti će ga iko uraditi za nas. Nakon što shvatimo ovo, moramo preuzeti odgovornost i uključiti se u borbu. Zato vam garantujem, samo zajedništvo nas može spasiti ove okupacione vlasti. Ako misle da ćemo mi godinama šetati, varaju se. Oročili smo naše zahteve jer nemamo više vremena za gubljenje. Zato vas sve pozivam da 13. aprila dođete u Beograd da zajedno učinimo Srbiju zemljom dostojnom življenja i zemljom kojom ćemo se svi ponositi.


Hvala na pažnji, moje ime je Nikola Đurić i ja sam 1 od 5 miliona! Živelo Smederevo, Živela Srbija!

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: