У Нишу је у суботу 23. новембра 2019. године одржана акција промоције Кампање БОЈКОТа у којој је учествовала ГрО Двери Ниш.

Заједно са проф. Тамаром Миленковић Керковић, потпредседницом Двери и председницом Градске организације у Нишу, чланови Двери су на десет локација у граду разговарали са грађанима и делили материјале који позивају на бојкот лажних избора. У условима блокаде медија, како Јавног сервиса, тако и приватних медија плаћених новцем грађана, може се говори само о организованом присилном гласању уцењених и обесправљених грађана али не и о изборима. Нема избора у  „заробљеној држави“ Србији у којој нема елементарних услова за фер и поштену изборну утакмицу.

Афере у врху власти: попут тајне продаје оружја из државне фабрике „Крушик“ у коју је умешан отац министра Небојше Стефановића, која представља скандал за цео нормалан свет, осим за српске медије, хапшење храброг и савесног узбуњивача Александра Обрадовића, уместо лица умешаних у кријумчарење српског оружја на забрањена подручја Јемена „Ислмске државе“ и Украјине, афера доказаног плагијата докторске дисертације министра финансија, убиство Станике Глигоријевић на наплатној рампи и небројени други скандалозни потези представника напредњачке власти на челу са Александром Вучићем довели су државу у политичку кризу а грађане Југа Србије и Ниша као његовог центра у неподношљиву ситуацију.

Нишлије на бојкот реагују изузетно повољно. Разумеју разлоге да се на изборе не излази до ослобођења медија, до промене чланства РЕМ-а као и гаранција за поштовање изборног процеса и права грађана да слободно изаберу између понуђених политичких опција.

Неспособна нишка власт и катастрофално стање у јавним службама у граду, које су постале феудални посед СНСа још један су од разлога да се на изборе, уколико они буду расписани на пролеће не изађе. Једино под  условом девет месеци ослобођених медија, са прелазном техничком владом, уз гарантовање поштеног и фер изборног процеса, се могу одржати избори који ће донети фер утакмицу у којој ће победити права изборна воља грађана.

По лепом и сунчанома али прохладном дану активисти Двери поделили су више од 2000 летака са текстом БОЈКОТ у прометним деловима града, општини Медијана, Парку Св. Сава, пијаци Бошко Буха, Панталеју, Дурлану, Палилули, Црвеном крсту, на нишкој Великој пијаци и на оближњем „Бувљаку“ али и у Нишкој бањи и околним нишким селима.

Гро Двери Ниш овим наставља кампању бојкота започету 19. септембра у Нишу када су се Савезу за Србију Ниш придружили СДС, Државотворени покрет а своју подршку бојкоту изразио и нишки огранак ДЈБ. До сада је у Нишу, до ове последње акције, ГрО Двери Ниш, грађанима Ниша поделила више од 4000 летака и налепница на тему бојкота. 

Двери Ниш доследно спроводе политику Савеза за Србију а бојкот сматрају нужном етапом у борби за добијање услова за фер и поштене изборе.

Информативна служба ГрО Двери Ниш

[ngg src=“galleries“ ids=“41″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]