Nova Varoš: Otkazi i udar po sirotinji

Povodom najave predsednika opštine Radosava Vasiljevića i lokalne vlasti da će šest čistačica i tri portira dobiti otkaze, OO Srpskog pokreta Dveri u Novoj Varoši izražava protivljenje ovakvoj odluci i naglašava da je vladajuća koalicija veoma neozbiljna u vršenju vlasti. Ovakva neozbiljnost i neodgovornost nije zapamćena u Novoj Varoši.

Ovakve mere i zakoni su počele da se primenjuju sa dolaskom SNS na vlast, a istu politiku pa čak i represivniju, nastavlja Grupa Građana koja je koalicioni partner SNS. Neodgovorna je vlast koja, sa jedne strane na nekoga ko je na poslednjem stupnju primanja, vrši odstrel i isteruje na ulicu, a sa druge strane rasipa novac svojim političkim poltronima (110.000 evra za komisiju Biznis centra na Branoševcu).


Da li trenutna vlast misli da se nekada pobuni protiv svojih nadređenih i nalogodavaca u Vladi i ministarstvima, a za dobrobit svog naroda? Ili će samo, kao i uvek do sada, slepo slušati i izvršavati naređenja koja su protiv građana Nove Varoši? Nepojmljivo je da se daju otkazi u ovakvoj situaciji u kakvoj se nalazi Nova Varoš, jer je svako radno mesto bitno.


Poslednjih dana smo imali priliku da vidimo da vlast sujetno odbija svaku konstruktivnu ideju opozicije. Kao primer navodimo odbacivanje ,,Porodične deklaracije“ koja je ujedno plan i program za povećanje nataliteta, ali ne samo u vidu jednokratne pomoći koju sada dodeljuje lokalna samouprava, koja je naravno dobrodošla, već kao ozbiljan pristup na dugoročnom planu.


Sa takvim postupcima, vlast jasno pokazuju sujetu i strah prema ozbiljnom porastu rejtinga Dveri.


I da naglasimo, OO Srpskog pokreta Dveri u Novoj Varoši se zalaže da se vrate lokalnim samoupravama ingerencije nad sopstvenim budžetom, gde ćemo imati pravo da samostalno odlučujemo o svom budžetu i razvoju našeg mesta.OO Dveri u Novoj Varoši