Српски Покрет Двери - Лого
Search
Novih 10 pitanja za predsednika Nove Varoši

Posle 10 postavljenih krajnje dobronamernih i argumentovanih pitanja predsedniku opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević se i dalje ne oglašava. Te osećamo obavezu zbog naroda koji je pružio podršku izbornoj listi pod rednim brojem 5 „Grupa Građana-Dveri-DSS“ na izborima 2016 god. Da postavimo novih 10 pitanja u nadi da ćemo dobiti bar jedan odgovor.


1. Da li će GG NOVI LjUDI ZA NOVU VAROŠ odgovoriti javnosti i građanima Nove Varoši da li je pri kraju španska sapunica koja se odigrava po zlatarskom scenariju, u kojoj GG ulazi u koaliciju sa SNS ili preuzima OO SNS u Novoj Varoši. Da do ovoga neće doći, uveravali ste nas upravo Vi, gospodine Vasiljeviću i zagovarali stanovište da ni za živu glavu sa SNS nećete sarađivati i biti u koaliciji?


2. Ako se osećate usamljeno, ako vam je neko pretio,  tu smo da pružimo pomoć i podršku da se ne osećate usamljeno i da osujetimo pritiske sa vrha SNS-a kao što smo to do sada učinili bezbroj puta?


3. Šta se sa Vama desilo, da Vam možda nije rečeno da povučete onih 14 krivičnih prijava, koje ste, gle čuda protiv koga podneli, upravo protiv  predstavnika SNS u Novoj Varoši, a nameće se i pitanje da li Vam se kao kontrausluga nudi neki vid kompenzacije i nagrade za Vašu kooperativnost?


 4. Da li ste u subotu, Vi lično, pozvali Nikolu Selakovića i rekli mu ako vam do 17 časova ne kaže  jasan stav centrale SNS , da li će G.G  preuzeti OO SNS u Novoj Varoši ili ući u koaliciju i svaki njihov odbornik mora Vam se povinovati, a ukoliko to izostane,  Vi ćete izaći iz daljih pregovora i dogovora oko preuzimanja i koalicije sa SNS u Novoj Varoši. Interesuje nas šta Vam je pomenuti gospodin odgovorio i da li Vam se 9 odbornika SNS povinovalo?!


 5. Imajući u vidu da je prošle godine na  obeležavanju Dana opštine u gostima Vam bio Milan Stamatović, Boško Obradović i još nekolicina čestitih,  ali opozicionih političara, Dveri pitaju Radosava Vasiljevića da li će na ovogodišnje obeležavanje  Dana opštine doći Andrej Vučić, Darko Glišić i njima slični visoki predstavnici SNS-a.


 6. Do pre  samo nekoliko meseci, predsednik Vasiljević je lobirao po Novoj Varoši za Milana Stamatovića , a danas se njega odriče i sklapa dogovor sa Vučićem i Glišićem da mu suzbiju glasove i govori javno kako ni jedan glas Stamatović ne sme osvojiti u pojasu Uvca, Jasenova, Murtenice isl. Šta je razlog ove promene i kako objašnjavate ovoliki zaokret u svojim stavovima?


 7. Da li ćete po eventualnom preuzimanju ili koaliciji sa SNS –om, uručiti otkaze svim političkim neistomišljenicima,  i time se poistovetiti sa  Dimitrijem  Paunovićem? Protiv čijih smo se odluka inače zajedno pre izbora borili.


8. Zašto GG nije ni do dana današnjeg održala koalicioni sastanak, iako je bilo usmenog dogovora da će se on u proteklih 20 dana održati već nekoliko puta, ali to je izostalo.


9. Da li mislite gospodine Vasiljeviću da politika G.G gubi smisao postojanja u slučaju koalicije sa SNS-om, s ‘obzirom da je jedini vaš program i moto na izborima bio ,,Nikako sa SNS-om, samo SNS skinuti sa vlasti“  u tolikoj meri da se bukvalno stvorio referendum ZA ili PROTIV SNS-a. U tom slučaju bolje da ste išli na listi sa SNS-om, ali ima vremena na sledećim izborima ćete.


10. I na kraju, kao ključno pitanje se nameće da li ste možda uslovljeni ili ste se možda, narodski rečeno, gospodine predsedniče prodali?


Kao zaključak mi iz Dveri želimo da poručimo građanima Nove Varoši da čast, obraz i poštenje još uvek nije iščezlo u našem Gradu.  Dveri će nastaviti opozicionu politiku prema SNS-u i svim njihovim koalicionim partnerima i ostati dosledni svim obećanjima koje smo izrekli svojim glasačima


Informativna služba OO Dveri u Novoj Varoši


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: