Obradović: Borba za slobodu medija je trenutno najvažnija tema

Predsednik Dveri Boško Obradović govorio je u Vršci na tribini „Borba za pravedniji i zdraviji sistem“ zajedno sa potpredsednicom Demokratske stranke Draganom Rakić. Tribina je održana u prostorijama Saveza za Srbiju.

Obradović smatra da je formiranje Saveza za Srbiju već jedna slika budućeg pravednijeg i zdravijeg političkog sistema u Srbiji, jer se  podeljena opozicija ujedinila i poslala sliku kako treba da izgleda jedna normalna politička scena.


„To znači da ljudi mogu normalno da sede za jednim stolom i normalno razgovaraju između sebe, bez obzira što pripadaju drugačijim političkim opcijama, da se ne vređaju i ne etiketiraju, već komuniciraju. I da se dogovaraju oko stvari koje su od opšteg interesa“, smatra Obradović.


On smatra da su protesti oslobodili ljude straha, da konačno mogu da izađu i da se suprotstave ovom bahatom i kriminalnom režimu i da su pokazali da Vučić nije nedodirljiv, i da je režim počeo da pravi greške upravo iz straha od protesta.


Obradović je naglasio da je sloboda medija najvažnija tema u Srbiji, jer bez slobode medija nijedna bitna tema neće se čuti u javnosti.


„Iako mnogima deluje da postoji važnijih tema, borba za slobodu medija je izuzetno važna. Mnogi kažu: ‘Šta borba za slobodu medija, a pogledaj cenu maline, šta borba za slobodu medije, šta borba za slobodu medija, a oni nam oteli penzije, a kriminal i korupcija na svakom ćošku?’ E upravo zato borba za slobodu medija, jer nikada ta vaša tema neće doći na dnevni red sve dok ne oslobodimo medije“, upozorava Obradović.


Obradović je na kraju rekao da SNS ne može da pobedi na slobodnim izborima i da je on sprema da na slobodnim izborima čestita bilo kom pobedniku, ali da ne želi da učestvuje u izborima gde se pobednik unapred zna.


 


Info služba Dveri