Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и председник Извршног одбора Двери Борко Пушкић разговарали су са омладином у Чачку. Водећи се старом изреком „да на младима свет остаје“ Обрадовић и Пушкић су имали врло искрен и квалитетан дијалог са младима који представљају будућност Чачка и Србије.

Имајући у виду да преко 50 000, махом младих људи, сваке године напусти Србију, отворена су многа питања која највише интересују младе, попут оних да ли вреди остати у Србији и борити се за бољу будућност, да ли је могуће изградити нормалан систем у коме се цени знање и стручност и у коме је могуће пристојно живети од поштеног рада насупрот данашњем  систему у коме се купују дипломе и плагирају докторати, као и питања о здравим начинима живота и правим културним обрасцима уместо кича, шунда и простаклука који преовладава и у електронским и у штампаним медијима. Покренуте су и теме искреног родољубља које је вековима уназад било елемент кућног васпитања и део који се младима преносио са колена на колено, а који разноразни и унутрашњи и спољни утицаји покушавају да истисну из бића младих људи у Србији.

Након дугог и искреног разговора, дошло се до заједничког закључка да су Двери једина патриотска опција у Србији која и на речима и у пракси показује да нису сви исти, а да нема дилеме да су и млади препознали Двери као такве и да је све већи број оних који Дверима приступају. Један од најбитнијих разлога јесте искрена борба Двери да промене овај накарадни систем и створе амбијент за живот достојан човека у 21. веку у Србији, а не да памет Србије одлази у свет „трбухом за крухом“ одмах након завршетка свог школовања.

Заједничка борба свих нас за бољу и уређену државу тек предстоји, а Двери и омладина су решени да чврсто остану на том курсу и заједничким снагама створе услове за нормалан живот у Србији.

Омладина Двери Чачак

[ngg src=“galleries“ ids=“72″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]