Obradović iz Užica poručio Željku Mitroviću: Nema promena dok se ne ugasi Pink

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, govorio je na jubilarnom, desetom protestu 1 od 5 miliona, održanom u Užicu.

„Kada je ova vlast uspela da ujedini Čačane i Užičane, znači da joj je blizu kraj. Konačno smo ugledali svetlo na kraju Vučićevog tunela, narod se oslobodio straha, šeta se u preko 100 gradova, idemo do kraja, nema nazad. Shvatili smo da kroz institucije ne možemo više ništa da uradimo, jedini način da nas razumeju je ulica, a to znači sve nenasilne, ali odlučne metode. Posle 30 godina se borimo ponovo za iste stvari, za slobodne medije i fer izbore, a to znači da za prethodnih 30 godina nismo ništa uradili“.


Obradović se osvrnuo i na dan kada su ispred predsedništva Srbije, okupljeni napravili obruč oko Aleksandra Vučića, koji nije smeo da izađe dok se demonstranti ne raziđu.
„Posle četiri meseca šetnje, Vučić se nije udostojio da nas pozove, da razgovara sa nama, da vidimo šta je problem, i na kraju kada smo ga opkolili kao miša, pokazao je da je najveća politička kukavica u novijoj istoriji Srbije. Da stvar bude gora, poziva svoje pristalice da se okupe i obračunaju sa svojim sugrađanima. Mi smo pokušali institucionalnim putem da se izborimo za snimak ubistva na naplatnoj rampi u Doljevcu, da vidimo ko je vozio automobil, a ako ga ne pokažu, blokiraćemo autoputeve, i isterati pravdu porodici Stanike Gligorijević, jer smo dužni da to uradimo“


Lider Dveri se takođe dotakao i vlasnika televizije Pink, Željka Mitrovića.


„Tražili smo od REM-a da ukine nacionalnu frekvenciju Pinka, a ako to ne učine, narednih subota ćemo se prošetati i do zgrade te televizije da poručimo Željku Mitroviću, da smo mi seljaci iz Zapadne Srbije, a on seljačina iz Beograda. Dok se ne ugasi Pink i on ne bude u zatvoru, znajte da promena nije ni bilo. Ako ne ispune naše zahteve, cela Srbija staje 13. aprila u Beograd. Ne da ovaj narod da ga gazite. Vučiću gotov si. Ako su on, kao i Mitrović, zatim i Babić, Martinović, Rističević slika beogradske gospode, onda nam takvo gospodstvo i ne treba, ostaćemo seljaci iz Čačka i Užica“, zaključio je Boško Obradović.


 

Info služba Dveri