Obradović na protestu u Kladovu: 13. april je dan odluke

Na mapi gradova Srbije u kojima se nedeljama unazad održavaju protesne šetnje pod nazivom 1 od 5 miliona, zasijala je nova tačka, i to na samom istoku naše zemlje. Grupi slobodnih gradova pridružilo se i Kladovo, gde je na prvom protestu govorio lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

„Pomaže Bog građani Kladova. Čestitam Vam, vi ste 90. grad u Srbiji koji šeta, i prvi koji to čini utorkom. Sledeće nedelje očekujemo i jubilarni, 100. grad, koji će to činiti ponedeljkom.  Znam koliko je teško biti hrabar u maloj sredini, doći na ulice, i zato sam ja došao da se poklonim vama. Konačno se posle sedam godina pojavilo svetlo na kraju Vučićevog tunela, opozicija se ujedinila, svi zajedno smo izašli na ulice, napustili Skupštinu i lokalne odbore, jedino što zahtevamo su fer i pošteni izbori i slobodni mediji“, poručio je Obradović i osvrnuo se na zahteve Sporazuma sa narodom.


„Do sada je više od sto hiljada građana potpisalo sporazum sa jasnim zahtevima. Ovde nema slobodnih medija, tužilaštvo, policija i institucije ne rade svoj posao, svi oni su u službi jednog čoveka, Aleksandra Vučića. Odluka je da nema izbora dok ne budu fer i dok opozicija ne dobije barem šest meseci nastupa u medijima“.


Lider Dveri dodaje da ako vlast ne ispuni zahteve, cela Srbija koja protestuje, doći će 13. aprila u Beograd, da pokaže neposlušnost aktuelnom režimu.


„Jednoglasno smo odlučili da smo dovoljno uradili ovim šetnjama u prethodna tri meseca. Sve naše zahteve pretočili smo u jedan jedini, a to su ostavke Aleksandra Vučića i kompletne vlasti. Imaju 30 dana da ispune ovaj zahtev, a ako to ne učine, u subotu 13. aprila cela Srbija će doći u Beograd na konačni obračun i debatu, koje godinama u našoj zemlji nema. Svaki naš strah rađa veća poniženja. Tog straha smo se oslobodili, nećemo više da nam vređaju inteligenciju i živimo u državi gde vlast nije normalna. Već 30 godina tražimo jedno isto, minimum minimuma, sada više nema nazad, svi zajedno 13. aprila za Beograd“.

 


Info služba Dveri