Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Naprednjaci gaze po Ustavu Srbije

Mediji u Čačku su primer objektivnog i nepristrasnog novinarstva i medijskog izveštavanja – izjavio je danas lider Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare, upriličenoj povodom Božićnih praznika i predstojeće Pravoslavne Nove godine. Reagujući na napade upućene mitropolitu Amfilohiju Radoviću, Obradović mu je u ime Dveri izrazio zahvalnost što je svojim izjavama o Kosovu odbranio ugled i čast Srpske pravoslavne crkve. Stav srpskog patrijarha Irineja, poprilično suprotan Amfilohijevom gledištu, lider Dveri – kako kaže – doživeo je kao ironiju.

Božićno-novogodišnja konferencija za medije u gradskom odboru Dveri u Čačku, kako kaže lider ovog pokreta, Boško Obradović, imala je za cilj druženje sa predstavnicima medija u gradu na Moravi, koji – prema njegovoj oceni – osvetlavaju obraz sprskog novinarstva u današnje vreme.


– Mediji u Čačku su primer objektivnog i nepristrasnog novinarstva i medijskog izveštavanja. Kad bi Bog dao da čitava Srbija izgleda u medijskom smislu kako izgleda Čačak, kako kaže naš narod, druga bi se pesma pevala – rekao je Boško Obradović, lider Dveri.


A sa pesme, na ozbiljnije, dnevno-političke teme. U prvom redu – slučaj Amfilohija Radovića, kome je Obradović izrazio veliku zahvalnost što je izjavama o Kosovu odbranio ugled i čast SPC i tako – kako navodi – raskrinkao patriotsko lice aktuelne vlasti. Mitropolit crnogorsko-primorski, kaže Obradović, samo je iznova izneo nepromenjen stav crkve o južnoj srpskoj pokrajini, a napadi na njega pokazali su pravo lice unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.


– Ovo je bila prava pokazna vežba kako se ova vlast odnosi prema drugačijem mišljenju. Kao što znate, političke stranke uopšte nisu uključene u unutrašnji dijalog, pa nema dijaloga o KiM tamo gde mu je pravo mesto, u Skupštini Srbije. Tražimo tu sednicu više od godinu dana. Nema dijaloga ni na javnim medijskim servisima, ukinute su sve emisije gde se vodi dijalog – podsetio je Obradović.


S druge strane, stav patrijarha SPC, Irineja, koji je izjavio da „treba da blagodarimo Gospodu što nam je poslao čoveka, koji se lavovski bori za sprski narod“ lider Dveri razumeo je kao ironiju.


– Patrijarh nije do kraja objasnio šta je time hteo da kaže. Ima jedna stara hrišćanska priča po kojoj je jedan narod mnogo stradao u istoriji i imao mnogo loše vladare. Kada je zavapio i požalio se Bogu, upitao je pa dobro što nam daješ ovako loše vladare. Dobio je odgovor: tražio sam širom sveta mnogo goreg ali nisam uspeo da nađem i imate ovoga koga sam uspeo da nađem prema vašim zaslugama odnosno prema vašim grehovima odabrao sam najgoreg mogućeg – objasnio je Obradović.


Ono kako aktuelna vlast izaziva prevremene parlamentarne izbore, ocenio je Obradović, predstavlja još jedan primer protivustavnog delovanja vladajućeg režima.


– Pogledajte pažljivo član 132. Ustava Srbije koji jasno kaže da ukoliko predsednik Vlade Srbije podnese ostavku tada predsednik države ima obavezu da ponudi nekome drugome da formira neku drugu vladajuću većinu u Skupštini Srbije i ako u roku od 30 dana ne dođe do izbora nove vlade raspisuju se vanredni parlamentarni izbori. Mi smo i 2014. i 2016. godine imali protivustavno delovanje tadašnjeg predsednika Nikolića koji je na obrazložen predlog vlade raspuštao parlament. Pogledajte sve demokratije sveta, nigde na svetu ne može vlada da raspusti skupštinu. Skupština bira vladu i može da je razreši. Vlada nema nikakvog uticaja na izbor poslanika i raspuštanje skupštine – objasnio je Obradović.


Predstavio je i dva nova biltena Dveri– Glasnik porodične Srbije, koji se bavi političkim pitanjima na nivou cele Srbije i ČAČKALICA – u čijem fokusu je lokalna politika.


Čačkalica bi trebalo da izlazi minimum četiri puta godišnje, ukoliko finansije dozvole, a u već najavljenom drugom broju Dveri će se, kako kažu, baviti svim skandalima aktuelne vlasti u gradu na Moravi.


Izvor: OzonPresБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: