Obradović u Novoj Varoši: Nisam ja junak, junaci su uhapšeni mladići

Nova Varoš je od ponedeljka 18. marta, jubilarni 100. grad u kom se održavaju protesti 1 od 5 miliona.

Građanima se obratio predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, pohvalivši sve građane koji su uprkos pretnjama i ucenama uspeli da sačuvaju čestitost i bore se protiv vlasti Aleksandra Vučića.


„Vi ste najhrabriji deo, onaj deo koji više neće da ćuti i trpi, vi se nikoga ne plašite. Pokazujete da je ustala čitava Srbija i nema nazad dok je Aleksandar Vučić na vlasti. Nisam ja nikakav junak ovih dana, ja sam samo jedan od pet miliona, koji će uskoro izaći na ulice da vidimo kraj ovom režimu. Pravi junak je vaš sugrađanin, Aleksandar Novaković, koji je bio sa mnom zajedno u zgradi RTS i koji je uhapšen. Junaci su svi oni koji su mesecima trpeli pritiske SNS, da se sruši jedna od retkih vlasti opozicije na republičkom nivou u Srbiji, a to je ona koja je ovde uspostavljena, kada smo srušili vlast SNS-a. Svaka čast onima koji se nisu prodali, koji su istrpeli pritiske i izdržali da ostanu čestiti i pošteni za razliku od onih koji su prodali opoziciju i tadašnju vlasti i prešli u SNS“, istakao je Obradović.
Lider Dveri dodao je da je došao u Novu Varoš da prenese lepe vesti. „Pre svega da vidimo svetlo na kraju tunela, posle sedmogodišnje diktature Aleksandra Vučića. Ujedinila se opozicija, svi zajedno smo krenuli u proteste protiv ove vlasti, nema nazad, nema predaje, nema povlačenja. Ujedinio se Savez za Srbiju, razne organizacije, bez obzira na političke razlike, sve zbog jednog cilja, koji nam je svima zajednički, a to je da zaustavimo odlazak naše dece iz Nove Varoši“, poručio je predsednik Dveri.


Pored Obradovića, na prvom protestu u Novoj Varoši govorili su profesorka srpskog jezika Gordana Boranijašević, kao i njen kolega sa građevinskog fakulteta Dragoslav Šumarac.

 


Info služba Dveri