Odbornici Dveri Čačka na sednicu došli sa flasterom na glavi

Čačak – Odbornici Dveri saopštili su da će učestvovati u plenarnom delu skupštine, ali ne o u danu za glasanje. Deo odbornika Dveri na današnje zasedanje došao je sa flasterom na glavi, aludirajući na povredu predsednika skupštine Igora Trifunovića, za koju su ranije isticali da je loša gluma.

„Skupština grada Čačka više ne postoji. Novi poslovnik je donet mimo Zakona i Ustava i sve odluke koje se budu donosile biće nezakonite. Svi koji budu učestvovali u tom radu, prvenstveno predstavnici vlasti treba da znaju da snose konsekvence za te stvari i da će po dolasku Dveri na vlast morati da odgovaraju za nezakonite radnje“, rekao je šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković.


 


(Foto: Glas zapadne Srbije)


 On kaže da vlast pokušava da ukine opoziciju time što zabranjuju rad po amandmanima i to za veoma važne teme.

„Dveri neće učestvovati u danu za glasanje niti će davati svojim glasom legitimitet skupštini. Naš zadatak je, s obzirom da smo dobili 25 odsto glasova na lokalnim izborima da raskrinkamo nezakonite radnje ove vlasti. Budžet grada je nenamenski potrošen i videćemo kako ova vlast rasprodaje i budućnost i sadašnjost svih građana. Imamo moralnu obavezu da se borimo i mi ćemo preduzeti sve zakonske mere na obaranju zakonitosti ovog poslovnika“, rekao je Tanasković.

Prema njegovim rečima, „gore vlasti od Srpske napredne stranke u Čačku do sada nije bilo“.

„Osam godina nas lažu o tome da će biti bolje. Gradonačelnik, kao osoba iz privrede, vidimo da je neobavešten o kadrovskim promenama. Ne vidimo ništa drugo osim da Dveri ponesu barjak za slobodu, za nova radna mesta i uvođenje demokratije“, naglasio je Tanasković.


Izvor: Glaszapadne Srbije