Српски Покрет Двери - Лого
Search
Odbornička grupa Dveri bojkotuje svečanu sednicu Skupštine grada Čačka

Na sednici odborničke grupe Srpskog pokreta Dveri u Čačku doneta je odluka da se bojkotuje svečana sednica Skupštine grada Čačka, zakazana za utorak 18. decembra 2018. godine.

Razlog za ovu odluku jeste stvaranje klime linča i progona za svakog ko ima drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće SNS koalicije i samog predsednika SNS-a Aleksandra Vučića.


Pre 15 dana došlo je do prebijanja, razbijanja glave i pokušaja ubistva Borka Stefanovića u Kruševcu.


Pre 7 dana došlo je paljenja kuće i pokušaja ubistva novinara Milana Jovanovića iz Grocke.


Otmice, fizičko maltretiranje i progon postali su svakodnevnica za svakog iz opozicije.


Tužilaštvo, sud i policija su instrumentalizovani u borbi protiv opozicije, gde je vrhunac dostignut na izborima u Dragačevu, gde smo bili svedoci lažnog svedočenja, pritvaranja, napada noževima i sečenje guma, kao i pokušaja blokade puteva i prebijanja članova Dveri od strane SNS batinaša, iz vozila i džipova bez registracionih oznaka, gde policija je dala zvanično obrazloženje da nije nadležna ili da nije u mogućnosti jer „preuzimaju smenu“.


Stoga u atmosferi pravnog i fizičkog nasilja i progona neistomišljenika, odbornička grupa Dveri u Skupštini grada Čačka je donela odluku da se ne pojavi na svečanoj sednici i da podrži građanske proteste i opšti bojkot protiv nasilja, jer vreme nije za priče o lažnim uspesima i lažnim nagradama, posebno ne nagrada onima koji su zaslužni za sunovrat i propadanje Čačka i odlazak Čačana iz grada, već je vreme za preispitivanje odgovornih, zaustavljanje progona neistomišljenika i zaustavljanje svakog oblika nasilja.


 

Odbornička grupa Srpskog pokreta Dveri u Skupštini grada Čačka


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: