Српски Покрет Двери - Лого
Search
Odbornik Dveri u Čačku: Policija pokušala da me nasilno privede

Šef odborničke grupe Pokreta Dveri u Čačku, Aleksandar Tanasković rekao je danas da je policija juče pokušala nasilno da ga privede, iako je bilo dogovoreno da on danas ode u javno tužilaštvo da bi dao izjavu o incidentu na poslednjoj sednici Skupštine Čačka.

„Na uredno dostavljen poziv da dođem i da dam izjavu povodom navodnog incidenta u Skupštini grada, uredno sam se odazvao uz dogovor da dođem u petak u 8.00 časova, zajedno s advokatom. Juče popodne, čak četiri policajca Policijske uprave Čačak su došla na vrata mimo svih dogovora i pokušala privođenje“, rekao je Tanasković.

Dodao je da se jutros odazvao pozivu i dao izjavu o događaju u Skupštini.

Po njegovim rečima, optužen je za nasilničko ponašanje na toj sednici.

„Tužilaštvo i Policijska uprava Čačak stavljeni su u funkciju političkog obračuna Srpske napredne stranke sa opozicijom“, ocenio je Tanasković.

Dodao je da su Dveri podnele krivičnu prijavu protiv čelnika čačanske Skupštine zbog zloupotrebe službenog položaja.

„Sada ćemo da vidimo koliko će u ovom slučaju tužilaštvo biti efikasno. Podneli smo krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine Čačka Igora Trifunovića, sekretara Skupštine Miroslava Petkovića i predsednice Saveta za Statut Branke Pavlović jer nisu poštovali zaključak Skupštine da se u roku od 30 dana donese Poslovnik o radu Skupštine, za šta je rok istekao još u novembru“, rekao je Tanasković.

Lider Dveri Boško Obradović optužio je čačansku policiju da se udružila sa „SNS batinašima“, jer se nisu odazvali pozivima odbornika da se utvrdi koja su lica sprečila njihov ulazak na sednicu Skupštine grada.

Obradović je optužio SNS da je angažovala privatno stranačko obezbeđenje kako bi na silu sprečili ulazak odbornika opozicije na sednicu Skupštine grada.


Izvor: Beta


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: