Поводом саопштења ГрО СНС, којим се обраћају опозиционим политичким организацијама у Крагујевцу, ГрО Двери, као организатор и покретач кампање за забрану градње на језеру Бубањ, осећа потребу да изрази велико задовољство реакцијом власти.

       После само једног дана и преко друштвених мрежа упућеног позива суграђанима и партнерима из опозиције, успели смо да раздрмамо жабокречину крагујевачке власти, традиционално аутистичне и неспремне за дијалог. Разумљиво би било да се ради о пристојном, аргументованом саопштењу. Нажалост није тако.

У свом познатом маниру крагујевачки напредњаци користе непримерен речник и поређења, желе некога нешто да „науче“ и помињу лидере странака које у Крагујевцу никада нису биле на власти. У саопштењу напредњаци кажу: „Господо из опозиције, Максим је вероватно неког погодио у дивизији“. Нажалост погађао је Максим. Косио је српске војнике у Првом светском рату и многе мајке, жене, децу завио у црно. Максим је, очигледно то нисте знали, митраљез који је секао српске јунаке и ако сте желели да будете духовити, као и у свему, били сте трагикомично неуспешни.

Даље у саопштењу тврдите да смо „политички и стручно непотковани?!“ Догоди се и вама да понекад кажете истину, макар и случајно. Наиме, ми не знамо и не желимо да знамо где се ви поткивате јер се ми једноставно не поткивамо. Знање и искуства, поред уобичајених наставних процеса далеко од поткивачких радњи, сакупљали смо и кроз вишедеценијску борбу против политике свих вас који и данас баштините „вредности“ крвавих деведесетих.

Питате се како може да се гради без дозволе? Предлог је да се распитате код ваших страначких колега не само у Крагујевцу већ широм Србије. У том смислу најтоплије препоручујемо да потребна знања стекнете у разговору са Гораном Весићем. Има и примера да су спектакуларно најављиване фабрике страних инвеститора у нашем граду пуштане у рад без употребне дозволе само да би се креирила лажна слика „златног доба“ у коме Крагујевчани у све већем броју копају по контејнерима. Отуда се искрено чудимо вашем чуђењу.

Тврдите и да СНС „вредно ради на решавању проблема наслеђених из времена када су Србијом владали наши лидери?!“ У име Српског покрета Двери слободни смо да вас информишемо да наш покрет никада није вршио власт у Крагујевцу. Не сећамо се ни да су непосредну власт вршиле странке чије лидере опсесивно помињете без икакве логике и ван контекста.

У вашем саопштењу се помиње и „мрежа ауто-путева“ што нас подсећа да вас питамо зашто је километар ауто-пута на равном и приступачном терену скупљи од истог који се протеже кроз Алпе иако је неупоредиво лошијег квалитета. О квалитету најбоље сведоче урушавања на деоници од Крагујевца ка Баточини, а Грделицу и да не помињемо.

Из неког, нама недокучивог разлога, помињете и вакцинацију и борбу против пандемије. Кажете да смо „шампиони“. Нажалост јесмо – по броју умрлих лекара и медицинског особља.

Све у свему ваше саопштење потврдило је нашу бојазан да СНС има сасвим поремећену слику реалности и да је апсолутно неспособна да се суочи са чињеницом да грађани престају да верују у Потемкинова села и да се пљачки, бахатости, непотизму, незнању, лажним докторатима, крађи избора, паљењу кућа новинарима, сексуалном узнемиравању службеница у управама, застрашивању, затвореним медијима и сличним непочинствима приближио крај.

 

ГрО Двери Крагујевац