Српски Покрет Двери - Лого
Search
Održana tribina u Kraljevu „Ima li nade za srpski parlament“

U Kraljevu je 11. juna. 2019. godine (utorak) od 18 časova u svečanoj sali Gradske uprave održana tribina pod nazivom „Ima li nade za srpski parlament?“. Tribinu su organizovale lokalne organizacije Dveri i Narodne stranke iz Užica uz podršku Saveza za Srbiju i gostoprimstvo GrO Dveri iz Kraljeva.

Naime projekat serije tribina „Ko donosi odluke umesto nas?“ pokrenut je iz Užica , a u planu je da se realizuje po celoj Srbiji.
Organizatori ovog projekta ističu da je cilj da se ovakvim tribinama motivišu građani, kao i da se aktivno uključe u društveni život i u proces donošenja odluka. Time smo pokrenuli značajan broj tema o ulozi i moći građana kao političkih figura.
U vrlo aktivnoj tribini posle izlaganja cenjenih govornika: dr Zorana Čvorovića, Ivane Paralić i mr Dragana Krsmanovića, gosti su postavljali pitanja i tribinu učinili zanimljivom i bukvalno drugi deo tribine pretvorili u debatu i pokazali krako treba naše društvo da bude demokratsko i parlamentarno uređeno.


 


Naveli bismo samo jedan deo pitanja na koje smo dali odgovore od suštinskog značaja:

·         Da li je skupština deo nas

·         Ko su naši poslanici i kako je urušen njihov integritet.

·         Da li je skupština mesto gde se čuje glas naroda ili prostor za simulaciju demokratskog procesa.

·         Da li očekujemo od poslanika da zaista budu naši predstavnici ili smo prihvatili da su samo partijski poslušnici…


Za kraj bi se zahvalili gostima iz Užica i nadamo se da će i u ostalim sredinama gde budu održavali svoje tribine naići na jednu konstruktivnu debatu kao što je to bio slučaj u Kraljevu.

 


GrO Dveri Kraljevo


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: