Omladina Dveri Niš u Slobodnoj zoni organizovala akciju „Pokaži indeks, doktore“

Prekjuče 13.07. održana je Sedma zona slobode pod nazivom „Mladi u Nišu“. Zonu su organizovale Dveri, Narodna i Nova stranka.

Omladina Dveri Niš je u okviru zone organizovala akciju pod nazivom „Pokaži indeks, doktore“ na kojoj su štampane i „prodavane“ lažne diplome prolaznicima. Takođe, organizovana je i izložba lažnih diploma visokih funkcionera države i Niša. Predstavnik omladine Dveri Niš, Stevan Jovanović, dao je izjavu na konferenciji za novinare.
„Srpski pokret Dveri i Omladina Dveri smatraju da se nad mladima konstantno i višestruko vrši presija koja mladima onemogućava da odlučuju o svojoj budućnosti.


Kao nužni uslov za zapošljavanje i napredovanje u struci, ponovo je postalo članstvo u partiji. U današnjem slučaju je to SNS. Ogromna korupcija u svim sferama urušava ovo društvo i državu. Na ključne pozicije dovode se ljudi sa aferama, falsifikovanim diplomama i plagiranim doktoratima. Najbitnije funkcije sa ovakvim ljudima kao što su potpredsednik Vlade, ministar finansija, pa i prethodni šef države samo su neki od primera da partokratija na vlasti ne želi da mlade motiviše da ostanu u zemlji.
Mladi su razočarani u celokupan sistem, beže iz zemlje da bi radili bilo koji posao, ali u sistemu koji će ceniti njihov trud, ali i znanje i rad.


Stvari se moraju promeniti iz korena i da vlast mora konačno da uvidi značaj mladih, a da ne gleda samo svoj lični interes“, rekao je Jovanović.

 


GrO Dveri Niš