Српски Покрет Двери - Лого
Search
Omladina Dveri: Stop krvavim košuljama

Savet omladine Dveri osuđuje nasilje nad organizatorom protesta u Novom Sadu studentom Dejanom Bagarićem, koga su nepoznati počinioci brutalno pretukli posle jučerašnjeg protesta. Bagarić je aktivista Demokratske stranke i nema sumnje da je ovaj napad politički motivisan.

Umesto da uradi sve što je u njenoj moći da obrazovane ljude zadrži u Srbiji, vlast stvara atmosferu straha i nasilja nad onima koji imaju drugačije političke stavove.


Za prebijanje ovog mladog čoveka direktno je odgovorna vlast u Srbiji, jer je stvorila situaciju u kojoj će svi batinaši proći nekažnjeno, samo ako tuku one koji se protive zvaničnoj politici režima.


Sve je počelo sa razbijenom glavom Borka Stefanovića, a nastavilo se razbijanjem glava širom Srbije, pa smatramo da se neće zaustaviti, i da je Dejan samo jedna od žrtava nasilnika, te da će ukoliko im se ne suprostavimo, razbiti svaku glavu koja im se nađe na putu.


Savet omladine Dveri šalje punu podršku Dejanu Bagariću, ali i svakom drugom ko je preživeo toruturu, samo zato što se ne nalazi na istoj strani na kojoj su vlastodršci. Nastavljamo borbu, ne želimo nasilje, ali upozoravamo vlast da ćemo braniti svakog opozicionara, bez obzira na to da li smo politički slični ili ne i bez obzira na to da li je član neke stranke ili ne. Stop krvavim  košuljama, stop nasilju nad političkim neistomišljenicima.

 


Savet omladine Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: