Opština Aleksandrovac na bakteriološkoj bombi

Građani Aleksandrovca su odlučni da od gradskih čelnika zatraže da se reši problem zaraze u centru grada.

Naime, zgrada u kojoj godinama sedi predsednik opštine Jugoslav Stajkovac naslonjena je na napušteni objekat, propalu privatnu investiciju, u koju su mnogi građani uložili gotovo čitavu životnu ušteđevinu. Na stranu činjenica da nikoga u državi nije briga što su građani prevareni, što za njih ne važe ni porinudne naplate ni sudska izvršenja, nebriga za sugrađane je dostigla vrhunac, jer je ozbiljno ugroženo njihovo zdravlje. U neposrednoj blizini nalazi se reka, zatim gradska pijaca, a veliki broj dece tuda prolazi na svom putu do škole.


Naime, zgradu u kojoj se pored kabineta predsednika opštine nalazi i čitava lokalna administracija, sa napuštenim objektom i leglom zaraze spaja zajednički zid. Nezamislivo je kako zaposleni u lokalnoj samoupravi mogu da dozvole sebi toliku nebrigu, da doterani i uredni, svakodnevno sede na par metara od smrdljive, zagađene vode, raznoraznog smeća koje pliva u ustajaloj vodi. Nadomak gradske kuće, takoreći s naličja, nalazi se stecište narkomana i opasna deponija, rasadnik prljavštine i zaraze. 


Sama zgrada jeprivatno vlasništvo pod sudskim sporom koji traje više desetina godina, pa je ova opasna i zarazna ruina zapravo pravi spomenik – svedočanstvo do koje mere je propalo sudstvo  Srbiji, koliko je poražavajuća nebriga odgovornih za građane Srbije. Svedoci smo da je žiteljima Aleksandrovca direktno ugrožena zdravstvena, pa i fizička bezbednost. Primera radi, svakog septembra se u ovaj gradić slije preko 400.000 posetilaca manifestacije „ Župska berba“, kada se ovo ruglo pretvara i u javni toalet.


Roditelji i svi ostali građani su prinuđeni da podignu svoj glas, zaštite najmlađe stanovnike od zaraze i da organizovanim, javnim protestima nateraju gradsku vlast da nađe rešenje za ovu sramotu i nebrigu. Članovi i simpatizeri Srpskog pokreta Dveri, kao i poslanička grupa Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, biće im u tome iskrena i stalna podrška.


 

OO SP Dveri Aleksandrovac sa narodnim poslanikom

Marijom Janjušević