Organizatori protesta u Nišu odgovorili Vučiću

Gospodine predsedniče svih građana Republike Srbije, Pokret mladih „Za Niš bez straha“ je organizator protesta „Stop teroru – Za Niš bez straha #1od5miliοna“.

Pokrenuli smo ih sa devet zahteva od kojih su prvi oni koji traže odgovornost za smrt naših kolega, drugova i rođaka na  neobezbeđenoj rampi u Donjem Međurovu, a ostali zahtevi treba da ostvare minimum uslova da u našem gradu ostanemo, da se bez članstva u SNS zaposlimo, da nam se roditelji ne ubijaju zbog dugova za struju, da kao najveći grad juga Srbije imamo nezavisne medije, da hoteli i automobili u Nišu ne gore zbog osvete moćnika, da izvršitelji ne izbacuju na ulice starce i invalide, da nam Republika vrati aerodrom koji od preuzimanja neprestano propada. Ovo je naša muka. Zbog ovoga mladi odlaze iz Niša.


Zbog čega je Vama, zbog čega je vlasti i medijima toliko bitno da otkrijemo identitet? Zbog čega je Vama g. Predsedniče i vlasti značajno da nametnu tezu da proteste u Nišu pokreću političari, poput Zorana Živkovića ili da nam za „predvodnika“ protesta postavljaju Branislava Jovanovića-Bananu?


To je naše pitanje za vlast.


Ni jedan ni drugi nisu ni organizatori ni predvodnici ovog protesta. Muka je g. predsedniče ovaj protest organizovala. I naša će muka će ga nastaviti.


Od Vas g. Predsedniče očekujemo usvajanje naših zahteva. Svih devet.

 


Pokret mladih „Za Niš bez straha“