Српски Покрет Двери - Лого
Search
Pančevo - Nedelje porodice

U subotu 18-og maja u Narodnoj bašti Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri je, sada već tradicionalno, obeležila nedelju porodice organizovanjem zabave za decu sa animatorima i podelom balona. Iskoristili smo ovu priliku da još jednom ukažemo na vrednost porodičnog života i podsetimo javnost da je proporodična politika osnova programa Dveri.

Svaka politička organizacija ima svoju listu prioriteta koju primenjuje kada dođe u poziciji da vodi grad ili državu, a na prvom mestu naše liste je podrška porodicama. To, na primeru grada Pančeva, znači da ćemo sva sredstva na raspolaganju za sport, nevladine organizacije, medije i slično rasporediti tako da apsolutni prioritet imaju oni klubovi, organizacije i mediji koji izlaze u susret što većem broju porodica.


To u praksi znači da bi sufinansiranje za sport dobili samo oni klubovi koji omoguće besplatan sport za svu decu, finansije za nevladin sektor bi dobile one organizacije koje izlaze u susret deci u vansportskim aktivnostima, uplaćivali bi sredstva samo onim medijima koji u svom programu imaju emisije i sadržaj prikladan za porodična okupljanja, i još mnogo toga na tragu ovakvih vrednosti.


Profesionalni sport bi sponzorisali samo od viška koji bi eventualno preostao nakon što baš svako dete dobije priliku da besplatno trenira sport po izboru. Žutoj stranačkoj štampi, televizijama i portalima ne sme biti isplaćivana ni simbolična sredstva iz kase grada Pančeva, naročito onima koji u udarnim terminima ili naslovnim stranicama promovišu vrednosti koje niko normalan ne bi preporučivao svojoj deci.


Vreme je da klatno moralnih vrednosti vratimo ka normalnosti naših tradicionalnih i prirodnih porodica, a mi Dveri Pančeva smo se na taj zadatak obavezali samim osnivanjem jer nam je taj cilj utkan sam smisao postojanja i delovanja.


Nadamo se da će sledeće godine još veći broj građana uzeti učešće u našem događaju za mališane, a naročito veliku želju imamo da vlasti grada Pančeva daju još veći akcenat na porodične vrednosti i mimo Nedelje Porodice.

 


GrO Dveri Pančevo


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: