Српски Покрет Двери - Лого
Search
Početak kraja SNS-SVM  vlasti u Subotici

Izbori za savete mesnih zajednice koji su održani u nedelju (07.07.2019.godine) pokazali su da su građani Subotice duboko nezadovoljni vlašću koalicije SNS-SVM i da su poslušali poziv na bojkot od strane Srpskog pokreta Dveri u Subotici kao i od ostalih opozicionih stranaka u Subotici. Uprkos likovanju vlasti zbog navodne pobede i osvojene vlasti u, kako kažu, 35 od 37 mesnih zajednica, činjenice se ipak ne mogu sakriti, a one su sledeće.

Na ovim izborima je učestvovalo 6 stranaka, koalicija ili grupa građana, dok ih je na prošlim izborima za mesne zajednice, održanim u julu 2015. godine, učestvovalo 17. To je 65% manje nego na prošlim izborima. Čak u 22 od 37 mesnih zajednica bila je prijavljena samo jedna izborna lista i to lista SNS-SVM i tu naravno nije bilo ni mogućnosti bilo kakvog izbora. Da je u bilo kojoj mesnoj zajednici od tih 22, izašao i samo jedan glasač oni bi odneli pobedu.


Čemu onda  radovanje SNS-a sa rezultatima izbora?


Izbori na kojima nije bilo „izbora“ vraća nas u vreme jednopartijskog sistema što bi naprednjaci jako želeli.


Na izbore je izašlo oko 22000 glasača ( 17% od ukupno upisanih birača) što je za  30% manje nego što ih je izašlo na izbore 2015.godine, kada je izašlo oko 31000 glasača. Takođe primetan je i drastičan pad broja glasova koji su dobili SNS i SVM. Budući da su na ovim izborima dobili oko 88% mandata, to znači da su zajedno dobili oko 19000 glasova. To je za  20% manje glasova nego što su dobili na izborima 2015 godine (tada su dobili oko 24000) i za čak 41% manje nego što su dobili na poslednjim lokalnim izborima 2016.godine (oko 32500 glasova). I pored jake medijske kampanje, koja je i u vreme izborne tišine bila aktivna, ucenama ljudi zaposlenih preko stranke, kupovanju glasova i sl., nisu uspeli da izvedu  13500 svojih glasača od pre tri godine. Upoređenja radi 13500 glasova na prošlim lokalnim izborima donosilo je oko 18 mandata odnosno odborničkih mesta u Skupštini Subotice.


Dveri Subotice smatraju da je ovo jalova pobeda koalicije SNS-SVM i da je ovo početak kraja njihove vlasti. I pored medijskog mraka počelo je da se osipa biračko telo SNS-a i SVM-a, jer sve manje građana Subotice i meštana naših mesnih zajednica veruje u njihove laži.

 


GrO Dveri Subotica


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: