Српски Покрет Двери - Лого
Search
Porodična šetnja u Čačku: Cilj zaštita porodice

Povodom održavanja Porodične šetnje u Čačku 27. septembra u 18 časova, na KZN su se obratili narodni poslanici Dveri Marija Janjušević i Dragan Vesović, te predsednik Političkog saveta Dveri Vladimir Dimitrijević.

Vladimir Dimitrijević je istako da će jedna od poruka okupljanja biti i ta da Čačak ne prihvata „protivporodičnu ideologiju političkog homoseksualizma“. On ističe da koristi ovaj termin kako bi objasnio da nije reč o pravima homoseksualaca već o ideologiji koja je protivporodična. Dimitrijević je citirao i članove Zakona o javnom redu i miru koji se odnose na zabranu vređanja javnog morala a koji se ne primenjuju na gej parade i dodao da se na parade dovode i mala deca što je u suprotnosti i sa srpskim i sa evropskim propisima. Po njegovim rečima upravo takva parada se planira za 27. septembar u Čačku.


Dragan Vesović je istakao da je nedavno LGBT šetnja u Kraljevu bez ikakve najave i da je upravo to ono na šta Dveri upozoravaju već 20 godin. „Nije reč o ugroženim pravima, već o maršu jedne grupe ljudi kroz institucije.“ Po njemu Vučićevo licemerstvo se ogleda u tome što stalno priča o prirodnoj porodici i demografskim problemima, a sa druge strane najviše prostora daje gej lobiju. Vesović je naveo da je uputio apel patrijarhu srpskom na ovu temu, naročito zbog vređanja osećanja pravoslavnih vernika na gej paradi u Beogradu.


„Mi se u Čačku ne okupljamo da bi nešto sprečili, već da pokažemo koliko ima nas kojima je porodica i tradicija na prvom mestu.“ – rekao je Vesović.


Marija Janjušević ističe da je ponosna na parolu Dveri „Porodica na prvom mestu“. Rekla je da je kao član Odbora za ljudska prava imala priliku da učestvuje na konferenciji u organizaciji Evropske komisije na kojoj je mogla da zaključi da će se u Srbiji rditi na legalizaciji gej brakova i promociji homoseksualizma kroz udžbenike u osnovnim školama. Ona je apelovala na roditelje da dobro obrate pažnju na udžbenike svoje dece. Ona je pitala Brankicu Janković, poverenicu za zaštitu ravnopravnosti šta će učiniti da zaštiti decu čija se prava krše na gej paradama i da zaštiti prava vernika.


„Da bismo zaštitili sve naše porodice mi pre svega moramo da smenimo ovu vlast“ – rekla je Janjušević.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: