Српски Покрет Двери - Лого
Search
Porodično okupljanje na radost Nišlija

Pred više stotina Nišlija izveden raznovrstan program na radost velikog broja dece.

U subotu 19.maja Gradska organizacija Dveri Niš organizovala je Porodično okupljanje na trgu u Obrenovićevoj ulici, kraj tržnog centra Kalča. Pred više stotina Nišlija, koji su pozvani porodično na ovu svojevrsnu “ porodičnu žurku“ izveden je raznovrstan program na radost velikog broja dece.


U obraćanju Nišlijama i pred brojnim članovima Gradske organizacije Dveri Niš i Dveri Merošina, prof dr Tamara Milenković Kerković, clan Predsedništva Dveri pozvala je okupljene da čuvaju porodicu koja je jezgro svake civilizacije i stub srpskog društva. Ukazavši na brojne opasnosti koje razaraju današnju porodicu, od materijalnih i ekonomskih do pokušaja duhovnog rastakanja porodice, prof. Milenković-Kerković je istakla porodičnu politiku Dveri kao najznačajniju ideju kojom se Pokret Dveri rukovodi u svojoj borbi za Srbiju i povratak pravim vrednostima.


„Porodica je trag koji nas vodi do predaka ali i most koji nas vodi ka budućnosti naše dece“, poručila je prof. Milenković- Kerković okupljenim Nišlijama.

Podeljene su vredne nagrade deci koja su učestvovala sa svojim crtežima na konkursu „Moja porodica“ . Šest malih umetnika iz Niša osvojilo je kurs grčkog jezika i knjige za decu kao i diplome GO Dveri Niš. U veseloj atmosferi nakon  toga je izvedena predstava žonglera i akrobata, koji su oduševili okupljenu decu i prisutne Nišlije. Crveni baloni Dveri bili su danas u divnom majskom danu zaštitni znak pešacke zone u Obrenovićevoj ulici. Deca – umetnici su i danas zajedno sa dečijim animatorima oslikala plato crtežima porodice, cveća i životinja. Drugi deo programa izveo je mađioničar i dečiji glumac izmamivši više puta aplauze okupljene dece, od kojih su mnoga uzela učešće u predstavi.  


Bilo je ovo divno majsko porodično prepodne u Nišu, a program Dveri Niš izazvao je smeh, radost, pesmu i igru na ulicama „carskog Grada Niša“.
Ovo je Niš!
Ovo je naš Grad!

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: