Potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na skupštinskom zasedanju u ponedeljak

Političke stranke, pokreti i savezi potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije u ponedeljak o KiM, koje nije ništa drugo do rijaliti seansa i novo glumatanje predsednika Srbije sa lažnom opozicijom.

Time potpisnici dosledno poštuju obavezu prema građanima da će kao opozicija napustiti rad skupština u kojima je režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma i time oduzeti bilo kakav legitimitet režimu.


Potpisnici Sporazuma nastaviće borbu za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, uz obavezu da sve dok se ne ispune traženi uslovi da bi izborni proces bio slobodan na takvim izborima nećemo učestovati.


Dok se odlučivanje ne vrati u institucije i dok mediji ne budu slobodni, svaka odluka doneta u ovakvim uslovima, a koja se tiče vitalnih nacionalnih i ekonomskih interesa zemlje, mora biti preispitana nakon uspostavljanja demokratske vlasti.


Potpisnici Sporazuma konstatuju da eventualno učešće na zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije i prekid bojkota od strane nekog od potpisnika Sporazuma, bilo bi kršenje potpisane obaveze prema građanima i ta organizacija ili pojedinac prestao bi da bude deo Sporazuma sa narodom.


 

Izvor: Savez za Srbiju