Српски Покрет Двери - Лого
Search
Pozivamo funkcionere SNS da podrže porodičnu politiku uprkos stranačkoj disciplini

Kada su Dveri u Subotici 2017.godine predale Porodičnu deklaraciju Grad Subotica –Zaštitnik porodice očekivali smo da oni koji vode grad smognu političke snage i volje i uprkos tome što ideja i predlog porodične deklaracije dolazi od Srpskog pokreta Dveri, da se ista nađe kao jedna od tema na Skupštinskom zasedanju. To se nije desilo, a kako se grad Subotica odnosi prema zaštiti porodica najbolje znaju sami građani.

Dveri u Subotici nisu ni slutile da je osoba koja nam je u ime gradske kuće odgovorila na predlog deklaracije , Veljko Vojnić zamenik predsednika Skupštine grada Subotice, tehnički direktor u predškolskoj ustanovi ,,Naša Radost,, optužen za nasilje u porodici, i da je krivični postupak na Sudu u Subotici u toku.


Osoba koja se obračunava sa svojim članovima porodice je došla u situaciju da odlučuje o svim porodicama i deci grada Subotice.


Porodična deklaracija Srpskog pokreta Dveri je imala za cilj da porodicu kao osnovu ćeliju našeg društva stavi na zasluženo mesto i da grad počne sistematski da rešava taj problem. Da podsetimo građane da su u deklaraciji koju su predale Dveri navedene obaveze grada koje bi preuzeo na sebe i u skladu sa budžetom i sprovodio. Nije istina da para u budžetu nema za te namene. Kad pogledamo sav lopovluk ove vlasti vidimo samo da sa jednom odgovornom politikom koja bi onemogućila zloupotrebu javnih nabavki i sprečila poslove koji se namenski rade za bogaćenje pojedinaca i mnoge druge nezakonske radnje , može doći do uštede samo od sprečavanja od zloupotreba. Poštenim radom našla bi se finansijska sredstva da Grad Subotica stvarno postane zaštitnik svih naših porodica.


Smatramo da svaka politička funkcija nosilaca vlasti nosi sa sobom i breme odgovornosti. U ovom i ovakvom sistemu toga nema, ni odgovornosti a ni provere osoba koje dolaze na političke funkcije sa medicinskog aspekta, psihijatrijski i psihološki nalaz, iz kojeg bi se videlo da li te osobe mogu kvalitetno da obavljaju taj posao. Da je to rađeno kako treba, verovatno bi bilo mnogo manje bahatog ponašanja, osionosti i  nasilništva od strane onih koji su na rukovodećim mestima u gradu.


Dveri Subotice smatraju da je pozicija Veljka Vojnića za grad Suboticu nedopustiva sa više aspekata, od moralnih, bezbednosnih, do poruke koja se šalje građanima Subotice.


Grad Subotica treba da sankcioniše Veljka Vojnića otkazom u Javnim ustanovama bez obzira kakva bila presuda suda  i pošalje tim gestom poruku da je neprihvatljivo da osobe koje su zaposlene i obavljaju tako visoke funkcije u gradu vrše bilo kakav vid nasilja a pogotovo nasilja u okviru porodice .


Gradska kuća i  lokalna vlast jednim takvim potezom bi pokazala da ima još malo razuma kod onih koji vode ovaj grad.


 

GrO Dveri Subotica

Izvor: Grad Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: