Општинска организација Српског покрета Двери из Пожеге јуче је, заједно представницима ДС-а, ССП-а и Народне странке, предала захтев за сазивање ванредне седнице СО Пожега.

        Том приликом, члан Председништва Двери и председник ОО Двери Пожега Гордана Маринковић Савовић је изјавила следеће: „Данас смо поднели иницијативу председнику општине и Општинском већу да поднесу захтев за сазивање ванредне седнице Скупштине општине Пожега и то са две тачке дневног реда:

  1. Информације о садржини докумената приликом давања сагласности на геолошка истраживања на територији општине Пожега
  2. Доношење одлуке о стављању мораторијума на геолошка истраживања на територији општине Пожега и захтев надлежном министарству да се обустави и забрани извођење геолошких истраживања и експлоатације резерви минералних сировина и ресурса на читавој територији општине Пожега

Очекујемо да ће се, пре свега, председник општине, а затим и Општинско веће понети разумно и одговорно и поднети захтев за сазивање ванредне седнице, јер је то најмање што сада могу да ураде. То је излазак у сусрет забринутим грађанима, то је показивање свести и одговорности коју руководство једне локалне самоуправе мора да има и зато  позивамо руководство наше општине да се тако и понесу у овом случају.

Ако се то не буде догодило, ми нећемо одустати и предузећемо све кораке и покренути све мере којима можемо да спречимо да до геолошких истраживања дође. Дакле, ако ванредне седнице не буде, о нашим наредним корацима ћемо вас известити, јер то грађани од нас очекују, јер се ово тиче свих нас и не смемо допустити да ако имамо незаинтересовану и овом проблему недораслу општинску власт, ми допустимо одређене кораке које би „Јадар Литијум“ предузео, а након којих ми више не бисмо могли да спречимо геолошка истраживања, па у перспективи и отварање рудника.“
 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: