Predsednik Dveri u poseti Jablaničkom okrugu

Predsednik Dveri Boško Obradović je u četvrtak, u sklopu posete Jablaničkom okrugu, posetio Leskovac, Medveđu i Lebane.

Poseta Leskovcu

U Leskovcu je  održana konferencija za medije. Pored iznošenja trenutne političke situacije u Srbiji i odgovaranja na pitanja prisutnih novinara, Obradović je naglasio da uslova za fer i poštene izbore nema i da je Predsedništvo Dveri donelo odluku da će bojkotovati naredne izbore. 


GrO Dveri Leskovac je obeležila 75 godina od savezničkog bombardovanja Leskovca i tom prilikom član predsedništva Dveri dr Predrag Mitrović je održao javni čas, ukazujući na istorijsku veličinu Leskovca i na užasne posledice savezničkog bombardovanja.


Za kraj posete održan je sastanak GrO Dveri Leskovac i tom prilikom su predsednik Dveri Boško Obradović i predsednik Izvršnog odbora Borko Puškić upoznali članstvo sa trenutnom političkom situacijom kao i nastupajućim planovima, a takođe su odgovarali na pitanja saboraca iz Leskovca. Predsednik Obradović je istakao da mu je drago što je prvu zvaničnu posetu posle novog predsedničkog mandata započeo baš u Leskovcu jer je Leskovac, a i jug Srbije postao jedno od jačih uporišta Dveri.

 


Poseta Medveđi

Predsednik Dveri Boško Obradović je kao predsedavajući Saveza za Srbiju, a i u sklopu posete Jablaničkom okrugu posetio Medveđu u kojoj se u nedelju 7. septembra održavaju lokalni izbori. Tom prilikom  pružena je podrška građanima Medveđe koji su odlučili da bojkotuju lokalne izbore, a ujedno, održana je konferencija za medije ispred SO Medveđa. Tom prilikom predsednik Obradović je istakao da su izbori u Medveđi drugo poluvreme izbora iz Lučana, gde su dokazane sve nepravilnosti i nasilni pritisci na građane od strane SNS-a.


Takođe, da je paradoks da Nebojša Stefanović dobije 5-tu funkcije na čelu radne grupe za izbore i da je to korak nazad za izborne uslove. Okupljene meštane i saborce iz Medveđe, Obradović je u neformalnom razgovoru ohrabrio i istakao da nisu zaboravljeni od strane rukovodstva Dveri, pogotovo kao bitno strateško mesto koje se nalazi uz administrativnu granicu.  U poseti Medveđi pored predsednika Obradovića bili su prisutni i potpredsednik Dveri Tamara Milenković Kerković, predsednik Izvršnog odbora Borko Puškić kao i član predsedništva Dveri Maja Mitić. Takođe treba napomenuti da su bili prisutni i saborci iz Niša, Vranja, Merošine i Bojnika

 


Poseta Lebanu

U obilasku Jablaničkog okruga predsednik Dveri Boško Obradović iskoristio je priliku i da poseti OO Dveri Lebane i da tom prilikom porazgovara sa članstvom i da podršku daljem radu odbora. Takođe, tokom šetnje ulicama Lebana pristalice i simpatizeri Dveri su prilazili Obradoviću i odali priznanje za borbu protiv diktatorskog režima Aleksandra Vučića.


 

Info služba Dveri