Protest u Leskovcu sve masovniji, govorila Tamara Milenković Kerković

Hitna smena direktora leskovačke Opšte bolnice Nebojše Dimitrijevića i direktora Doma zdravlja Slaviše Božića, kao i bojkot rada lokalnog parlamenta od strane opozicije – novi su zahtevi koje su na večerašnjim, trećim protestima izneli Leskovčani.

I ovoga petka na leskovačke ulice izašli su nezadovoljni građani jer, kako kažu, žele da promene „ovaj lopovski sistem, a ne samo vlast“.


Okupljenim građanima obratila se profesorica niškog Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković, koja kaže da ne zna kako danas slaviti Dan državnosti „kada su nam državu oteli najgori“.


Srbiija je danas okupirana zemlja. Okupirana je spolja finansijskom oligarhijom koja pije krv ovom narodu i koja uzima prirodna i privredna bogatstva, okupirana je iznutra partokratskom hobotnicom koja ne dozvoljava da bilo ko vredan, pošten i častan dođe tamo gde mu je mesto – kaže ona.


Zbog toga što 60.000 ljudi svake godine odlazi, što je svaki četvrti građanin na ivici siromaštva i što narod to više ne želi da trpi, okupljaće se, najavljuje, svakog petka.


Zbog toga što se na mesta gradonačelnika postavljaju najprimitivniji, najprostiji, isfabrikovani doktori nauka koji ni dva padeža ne umeju da pogode, zbog toga što se prevrću cisterne pune otrova, zato što direktori bolnica nameštaju tendere i zbog toga što borba za vlast postaje borba za život i smrt – zbog toga izlazimo na ulice! Ne želimo više da ćutimo – kaže Kerković.


Dodaje i da je narodu dosta fabrikovanih laži koje svakodnevno slušaju na režimskim televizijama – žele slobodne medije, jer žele da budu slobodni.


Demonstranti su ponovili prošlonedeljne zahteve, žele ostavku i oduzimanje titule počasnog građanina Aleksandru Vučiću, ostavku gradonačelnika Leskova Gorana Cvetanovića i svih lokalnih funkcionera, vraćanje otetih penzija, ukidanje poreza na poljoprivredno zemljište, prestanak zapošljavanja nestručnih kadrova i donošenje strategije koje će zadržati mlade u Srbiji.


Sledeći protest najavili su za 22. februar, takođe u 18 sati, ispred Leskovačkog kulturnog centra.


 

Izvor: Južne vesti