Српски Покрет Двери - Лого
Search
Puškić: Mihajlovićeva da odgovori ko je odgovoran za nelegalnu gradnju

Prijepolje, Čačak – Koordinator Dveri za Zlatiborski okrug, Borko Puškić, upitao je ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, ko je odgovoran za nelegalnu gradnju „divlje“ asfaltne baze u prijepoljskom naselju Ivanje.

Asfaltna baza je pravo ogledalo prijepoljske vlasti. Ljudi koji imaju urednu potrebnu dokumentaciju, koju su pribavili, ne mogu da dođu do građevinske dozvole kako bi realizovali neke projekte koje su od vitalne važnosti kako bi se došlo do nekih novih radnih mesta.


Imamo situaciju da predsednik opštine, upitan od strane odbornika opozicije, ne želi da da odgovor čak ni pismeno na odborničko pitanje. Pitanja su postavljena i suvlasniku. Firma se vodi na Labuda, sina Bahrije Beganovića, i šefa i osnivača DPS u Prijepolju čija je odbornička grupa članica vladajuće većine.


Smatramo da je to presedan i da možda nije urađeno bez nekog signala vlasti iz Srbije, rekao je Puškić na konferenciji za novinare koja je održana u centrali Dveri u Čačku.


On kaže da se osnovano sumnjamo da je to urađeno uz nečiju saglasnost.


Da li je to od ministarke Mihajlović, koju pozivamo da odgovori na ovo pitanje pošto od aktera nemamo dogovore. Oni očigledno nemaju građevinsku dozvolu, nisu samo potrebne dozvole iz ministarstva, postoje neke koje mora da daju i opštinski organi.


Oni nemaju ni jednu, imamo osnovanu sumnju da je asfaltna baza pod firmom za neku za neku  manju potrebu, a da će ona u stvarnosti biti velikih kapaciteta. To je ekološka bomba za jedno jako razvijeno privredno i poljoprivredno naselje kao što je Ivanje, zaključio je Puškić.


Izvor: Glas zapadne Srbije


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: