Српски Покрет Двери - Лого
Search

Писмо Његовој Екселенцији господину Фредерику Мондолонију, француском амбасадору у Србији.


Поштовани амбасадоре, веома сам изненађена непознавањем чињеница о Првом светском рату од стране Француске. Непримерено и скандалазно понашање Француске приликом обележавања 100 година од победе у Првом светском рату је забрињавајуће и за сваку осуду. Француски председник је дозволио себи да буде у рангу једног злочинца и квази-председника мафијашке и такозване државе Косово Хашима Тачија. Цела Европа зна да су руке Хашима Тачија умрљане српском крвљу, а ни своје Албанце није много жалио ако нису били за “Косово Републик“.
Оштро протествујем што је уопште једна таква персона као што је Хашим Тачи позван на обележавању јубилеја и оштро протестујем што се застава те мафијашке и квази-државе виорила са заставама осталих земаља које су дале несебичан и огроман допринос да Европа буде слободна. Нажалост, Ви сте овим непримереним гестом понизили све убијене српске војнике, без којих се није могла замислити и не би било слободне Европе, па ни Француске. У једном трену сте заборавили 1.300.000 српских жртава, од тога 60 % радно способних мушкараца од 25 до 55 год. који су дали своје животе за слободу Европе и Француске .Ти страдали Срби махом су били из централне Србије и са Косова и Метохије. Са Косова и Метохије гинули су Срби, а не Албанци. Албанци су и Првом и у Другом светском рату били на супротној страни заједно са непријатељима, увек су нападали с леђа.
Због свих ових непримерених поступака којима сте по ко зна који пут понизили свог искреног пријатеља Србију, то има за последицу да председник Макрон уопште није добродошао у Србију (што се мене лично тиче).
Србија, моја земља храбрих предака, коју Ви из Европе, и Француска не заостаје, чак покушава и да предњачи у томе, покушавате да унизите, газите, народ Србије Вам каже да ћемо бити достојни наших предака и да Вам то нећемо дозволити. Срби су искрени пријатељи француском народу, Србија је искрен И поуздан пријатељ Француске. Колико сте Ви Французи и колико је Француска искрен пријатељ Србији показали сте јуче на обележавању 100 година од победе у Првом светском рату. Та мрља остаје на лицу Француске И француског народа. Зато Вас позивам да на искреност Срба И Србије реагујете искреношћу свог народа И своје земље Француске.
 
Радмила Васић
Београд 12.11.2018.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: