Radikalizacija neminovna – protest ispred Skupštine grada u Zrenjaninu

Skoro sve opozicione stranke, uključujući i Dveri, udruženja građana i brojni pojedinci već neko vreme traže da se reši problem neispravne vode za piće, a kako se to ne dešava najavljen je protest za petak, 25. maj u 10 sati.

„Kako je prošlo već više od 2 meseca od kako smo se okupili u zajedničkom nastojanju da dođemo do istine o Postrojenju za prečišćavanje vode, a kako smo već više puta upućivali pitanja (argumentovana) nadležnima, osim besmislenih „odgovora“, tačnije, bolje da to nazovemo pravdanjima, ništa drugo nismo dobili.


I sada je došlo vreme za drugačiji vid akcije. Odgovore na pitanja i dalje nećemo imati, a Zrenjaninci i dalje piju neispravnu vodu, ne znaju koliko će da ih košta Postrojenje i ne znaju kada će se pojaviti „dobra volja“ za saradnjom, pre svega sa, upravo njima, građanima ovog grada… Građani Zrenjanina znaju jedno: Znaju da imaju elementarno pravo za ispravnu pijaću vodu, baš kao i ostali stanovnici zemaljske kugle, i zato, u petak, 25. maja, u 10 časova ispred Skupštine grada, okupićemo se.Staćemo upravo ispred onih koji su odgovorni za ovaj problem, pogledaćemo ih u lice, jer mi taj problem nemamo.


Protestovaćemo i vratićemo im svu ambalažu koja nas je u prethodnim godinama koštala više miliona dinara, nju smo platili iz svog džepa, baš kao što plaćamo,svakog meseca, neispravnu vodu.


Pozivamo Vas da nam se pridružite, ponesite slobodno sa sobom koji plastični balon, flašu… jer, tiče se svih nas. Da živimo kao sav normalan svet!


Vidimo se ispred Skupštine grada u petak, 25. maja, u 10 sati.“

Navodi se u saopštenju GI ZAJEDNO ZA VODU

 


Izvor: Z1info.rs