Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пред почетак 29. седнице Скупштине града Београда одржаној у четвртак у Делта конгресном центру (бивши Сава центар), јавности се обратила Радмила Васић, председник градске организације Двери Београд.

       У свом  обраћању госпођа Васић је подсетила грађане Београда на незакониту одлуку градске власти о продаји Сава центра и позвала на одговорност градоначелника Зорана Радојичића. Истакла је да Сава центар више није власништво Београда и Београђана, због чега је преименован у Делта конгресни центар и питала: „Колико сада кошта закуп сале за седнице Скупштине града, с обзиром да су све продали? Колико ће још објеката постати бивши за време СНС власти?“

Такође, госпођа Васић је изнела захтев за поништавање тендера расписаног за израду претходне Студије оправданости са генералним пројектом изградње изворишта подземних вода на Великом ратном острву, с обзиром да су сви законити оквири да се одлука донесе прошли. „Поништавањем ове одлуке, сачуваћемо Велико ратно острво од урбанизације и вратићемо се на почетак приче – на водоизвориште Макиш – за које се све време боримо“, закључује Васић.

Окупљене организације око „Воду вам не дамо“ – Српски покрет Двери, удружење „Битка за Кошутњак“, Покрет Слободна Србија, Народна странка и Покрет Ослобођење наставиће да се боре за очување културне и животне средине Београда и у ту борбу позивамо све наше суграђане.
 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

 

Градска организација Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: