Rekonstrukcija ulice Slavka Krupeža kao slika čačanske vlasti

Dugo najavljivana rekonstrukcija ulice Slavka Krupeža i njeno spektakularno otvaranje sa pompeznom promocijom dostignuća aktuelne vlasti za Dan grada, nakon samo pet meseci, doživelo je svoj fijasko. Taj vrhunski projekat, finansiran novcem građana iz poreza, akciza i nameta, raspao se posle samo par meseci.

Najveći posao, kako oni rekoše, koji je aktuelna vlast uradila u 2017. godini, jedva da je preživeo jednu zimu. Hvališe se na sva usta kako će grad zablistati, kako više neće biti manipulacija kao što je to bio slučaj nekih ranijih vlasti, kako neće biti kraduckanja prilikom asfaltiranja, kako radovi nikada nisu urađeni kvalitetnije…
I šta se dogodilo? Ono o čemu vam sve vreme govorimo: ova vlast radi samo u svom ličnom interesu. Jer kako objasniti da je 56 miliona dinara, koliko je potrošeno za rekonstrukciju ove ulice, nestalo pred našim očima od kraja novembra do kraja aprila?


Ovo još jednom pokazuje da je sve ono o čemu vam pričamo prethodne dve godine istina: krađa odbornika, stranačko zapošljavanje, način na koji je napravljen novi poslovnik, tetkin zid, seča drveća, afera sa fudbalskim klubom Borac, pranje novca otvaranjem nove industrijske zone, kupovina famozne jelke, afera Zračak, ovakve rekonstrukcije ulica … Koliko još stvari treba da se desi, da bi shvatili da ovu vlast građani ne interesuju. Njih interesuju samo poslovi na kojima mogu dobro da zarade. Kvalitet tog rada je najmanje bitan, jer se na sva usta hvale kako na izborima dobijaju podršku građana, kako otvaraju radna mesta, kako nam je ekonomija nikada bolja…
A ko to na kraju plati? Naravno, isti onaj građanin koji im i veruje na reč, koji im daje glas, koji sve ovo što rade podržava. Pitamo se samo kako će završiti ostali projekti ove vlasti, ako je sve urađeno kao ova ulica?


Vreme je da se probudimo, skinemo ružičaste naočare i postavimo stvari na svoje mesto. Jer ako ne reagujemo, ne treba sutra da kukamo kako smo opet prevareni, kako su sve vlasti iste, kako nas svi varaju.


Argumenti na koje vam ukazujemo govore mnogo. Da li ste spremni da ih prihvatite, to ostaje vama na savest. Mi samo želimo da nam date šansu da vam pokažemo da sve može mnogo bolje i mnogo, mnogo poštenije nego što to rade ovi koji su trenutno na vlasti.

 


Gradska organizacija Dveri u Čačku