Српски Покрет Двери - Лого
Search
„Rekordni“ budžet za poljoprivredu u Ljigu - izvršenje samo pet posto!

Koliko je ljiškoj vlasti stalo do poljoprivrede, najbolje se vidi iz preseka stanja budžeta za prvih pola godine. Jedva preko 5 posto od planiranih preko 26 miliona dinara je sramno malo izvršenje, što govori o tome da je za vladajuću koaliciju poljoprivreda „trinaesto prase“!


Samo u toku kampanje i za potrebe skupljanja političkih poena sete se poljoprivrede. Predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević, predvodnik ljiških naprednjaka, hvalio se u decembru 2016. rekordnim budžetom za poljoprivredu. Dveri su još tada ukazivale da je to, nažalost, samo mrtvo slovo na papiru i jeftina propaganda. Još jedno u nizu lažnih obećanja Vučićevih, Dačićevih i Ljajićevih pulena u Ljigu.


Budžet opštine Ljig za 2017. se katastrofalno loše puni – svega 31,7 posto za prvih pola godine! Međutim, sredstva za poljoprivredu ne prate ni taj nizak nivo punjenja budžeta, već  se uplaćuju znatno ispod njega! Zanimljivo je da su isplaćena skoro u potpunosti sredstva za subvencionisanje kamata, čime opština Ljig potpomaže poslovanje banaka.


Zamenik predsednika opštine, Miodrag Starčević, radio je kao bankar pa bi bilo lepo da objasni zašto je ta stavka preča od drugih i ima prednost kod isplate?


Ovde treba napomenuti da mnogi poljoprivrednici i ne znaju za koje mere mogu podneti zahteve, jer u Ljigu vlada medijski mrak. Vlast ili ne ume, ili neće da te informacije podeli da budu dostupne svima, a ne samo onima koji su bliski vlasti ili vrše vlast.


U godini koju ćemo pamtiti po velikoj suši, ljiška vlast zakida seljacima ono što im je obećala, i tako ih dovodi u još teži položaj. Tako se „naprednjaci“ zahvaljuju za veliki procenat glasova koji su dobili na selu.


 


Informativna služba Dveri u Ljigu


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: