Српски Покрет Двери - Лого
Search
Savez za Srbiju - Gornji Milanovac: Loši đaci ili loše navike

Nisu oni uplašeni za naše jedinstvo zbog mnogobrojnih saopštenja. Smeta im sloboda, smeta im kuraž, smeta im što je sve manje straha i ustručavanja da se istini pogleda u oči.

Poštovani sugrađani, u ime Saveza za Srbiju – Gornji Milanovac, a kao predsedavajući ovog meseca – želim da vam se izvinim, jer ovo obraćanje je usmereno ka čelnicima lokalnog SNS-a, koji su greškom rasuđivanja na čelu i naše opštine.


Gospodo loši đaci, vidi se da ništa niste shvatili, pa ćemo morati da ponovimo i utvrdimo:

1.       Narod je nezadovoljan, narod i pored pritisaka, pretnji i otkaza, evo već osmu nedelju za redom protestuje na ulicama našeg grada – to su GRAĐANSKI PROTESTI.

2.       Opozicija učestvuje na ovim protestima, manje ili više aktivno, svi smo tamo bez obzira na ideološke i programske razlike – to je PARLAMENTARNA I VANPARLAMENTARNA OPOZICIJA.

3.       Savez za Srbiju, koji takođe okuplja stranke, pokrete i pojedince različitih političkih opcija, veoma je aktivan i po pitanju ovih protesta, ali ništa manje i po pitanju kritika svih vaših propusta i nezakonitog delovanja – to je SAVEZ ZA SRBIJU – GORNjI MILANOVAC, čiji član nije UG „Pobedi i spasi Gornji Milanovac“.


Hvala vam što nas sabirate, i nama je to cilj. Ali to ne može niko bolje od vas i vašeg vrhovnog vođe. Sabiramo se svi – i narod koji protestuje i Savez, kao i celokupna prava opozicija. I saglasni smo, bez dileme, po jednom pitanju: Aleksandar Vučić je apsolutista i treba da ode sa svih funkcija na kojima je biran: od predsednika mesnih zajednica, preko predsednika opština i gradonačelnika, do predsednika vlade i države!


Ne smetaju vama naša mnogobrojna saopštenja jer ste uplašeni za naše jedinstvo. Smeta vam sloboda, smeta vam kuraž, smeta vam što je sve manje straha i ustručavanja da se istini pogleda u oči. Smeta vam javna reč, drugačije mišljenje i kritika!


Vama i vašim ovdašnjim kadrovima nije bitno što ste postavljeni i vršite nelegalnno funkcije u sukobu sa brojnim propisima i zakonima koje ste sami pisali. Busate se svojim rezultatima i dostignućima, a ne vidite da vam to piše u opisu radnog mesta.


I poštedite nas više te jeftine propagande. Ova opština i njene institucije su postojale i narod je ovde bitisao i mnogo pre vašeg dolaska na vlast. Dosta je lepih želja i šaralaža.


Recite glasno i jasno: –  Šta ste od dosada započetog završili?

Da nije to Brdo mira? Ni započeli ni završili, samo se slikali.


Parking servis? Obavijen velom tajne, od tajnog rukovodstva, preko načina upošljavanja, finansijskog izveštaja, pa do strogo čuvanog pauk-vozila.


Vodovod za Rudnik? Za koji se ove godine iz budžeta ne izdvaja ni jedan jedini dinar.


Hitna pomoć? Od bruke treba da se pokrijete po glavi – pa plivalo je sve u fekalijama, ni godinu dana posle svečanog i bahatog otvaranja.


Izbor i imenovanje kadrova u opštini i javnim preduzećima i ustanovama? Šta je to što ih je preporučivalo za funkcije, stručnost ili stranačka pripadnost? Kako stranačka pripadnost može da zameni stručnost i bude važnija od nje? Da li su i sa kojim rezultatima pomenuti funkcioneri opravdali to poverenje?


Sudski procesi protiv nosioca prethodne vlasti? I vi ste bili i te kako u toj vlasti. U vašim skutima su danas tadašnji zamenik predsednika opštine, predsednica skupštine opštine, brojni odbornici, članovi opštinskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova. A najupečatljiviji  primer je direktor nekadašnjeg JP za puteve.


Koliko ste loši đaci vidi se i iz toga što se niste potrudili da naučite odgovore na pitanja, koja smo vam blagovremeno najavili u našem saopštenju još 4. oktobra prošle godine, prilikom formiranja lokalnog Savez.

 


05.03.2019. godine,

Predsedništvo Saveza za Srbiju – Gornji Milanovac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: