Српски Покрет Двери - Лого
Search
Savez za Srbiju Požega: Naš cilj su fer i pošteni izbori

„Bojkot izbora je samo put kojim pokušavamo da dođemo do poštenih izbora”

Požeški Savez za Srbiju sinoć je održao tribinu na kojoj su Mišo Marković, Aleksandar Divović i Gordana Marinković Savović govorili o razlozima bojkota predstojećih izbora. Gordana Marinković Savović, predsednica opštinske organizacije Pokreta Dveri, istakla je da je njihov cilj da u Srbiji dođe do fer i poštenih izbora, a da je bojkot samo sredstvo za ostvarenje tog cilja.


– Bojkot treba da udruži opoziciju da u jednoj aktivnoj kampanji mobiliše sve nas, izvede nas na ulice gde ljudima možemo lično da objasnimo sve ono o čemu je sinoć bilo reči na tribini. Sinoć smo, između ostalog, rekli i šta je suština ovih tribina – da postoje rizici bojkota, ali da postoje brojni razlozi zašto se opozicija odlučila na taj korak. Predložene mere Vlade i navodno pokazivanje dobre volje da dođe do unapređenja izbornih uslova su zapravo pokušaj da se opozicija privoli i da odustane od bojkota, a suštinskih promena na kraju neće biti, kaže naša sagovornica.


Iz debate govornika sa sugrađanima proizašlo je i pitanje šta je znači uspeh bojkota i kako će se proceniti da li je on uspeo.


– Ne možemo smatrati da je bojkot uspeo gledajući neke statističke podatke ili po tome kolika je izlaznost na izbore taj dan, već time da najrelevantnije stranke ne učestvuju na izborima. To nisu više samo stranke, to su sada i pokreti građana, istaknuti pojedinci – široki društveni pokret pobune protiv ovog sistema. Bojkot možemo smatrati uspešnim po tome koliko smo napravili koraka ka onome što je naš cilj, a to su fer i pošteni izbori, zaključila je Gordana Marinković Savović.

 


Izvor: Dženarika.net


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: