Српски Покрет Двери - Лого
Search
SNS-SPS-NS manipulacije i bahatost u opštini Lučani

Pitanja odborničke grupe „Dveri, poljoprivrednici i omladina“ vlasti SNS-SPS-NS, 21. sednica Skupštine opštine Lučani – 27.09.2017.

 1. Ko je bio generalni sponzor 57. Sabora trubača i koliko je novca po tom osnovu obezbedio organizatoru?
 2. Zašto je opština Lučani prevremeno raskinula ugovor sa Apatinskom pivarom koji je važio do 2019. godine a koji je kao generalni sponzor obezbeđivao sredstva u iznosu od 100.000 evra godišnje (oko 12.000.000 dinara)?
 3. Zašto nisu raspisani tenderi za javne površine koji su korišćeni za šatre i roštilje za vreme 57. Sabora?
 4. Koliki je prihod od prodatih javnih površina za šatre i roštilje i uličnu prodaju i kakav je odnos tih prihoda u odnosu na period 2012-2014?
 5. Zašto se nisu naplaćivale parking karte i da li je bilo opravdano odreći se tog prihoda zarad minornog povećanja posete na Saboru. Ko snosi odgovornost za ovu meru? S tim u vezi odakle podatak Predsedniku Saborskog odbora S. Joloviću o poseti od 500 000 gostiju koju daje u medijima i odakle mu se „prividela“ ta cifra?
 6. Zašto nije organizovano predtakmičenje trubačkih orkestara u Kotraži?
 7. Koliki je prihod i na čiji su račun uplaćene pare od izdavanja Doma trubača u julu mesecu 2017. godine a u saradnji sa hotelom „Zlatna truba-Norvik“?
 8. Koliki je prihod opštine Lučani po osnovu sponzorskih ugovora vezano za 57. Sabor? Ko su bili sponzori od kojih je budžet opštine Lučani imao prihod?
 9. Da li je tačno da je menadžer Dobrivoje Marinski uplatio Centru za kulturu samo 1.200.000 dinara od svih sponzora koje je obezbedio za 57. Sabor?
 10. Da li je tačno da su ovogodišnji prihodi Sabora od sponzora i taksi za iznajmljivanje javnih površina za šatre i roštilje maksimalno oko 12.000.000 dinara? Podsećanja radi u medijima su se pojavljivale informacije da su prihodi 56. Sabora po istom osnovu su bili oko 45.000.000. Da li je to tačno?
 11. Zašto nisu podneti finansijski izveštaji koji se odnose na poslovanje 55, 56. i 57. Sabora?
 12. Zašto nije isplaćena novčana nagrada za „Šampiona Guče“ koja je predviđena Pravilnikom o organizaciji takmičenja na Saboru?
 13. Koliki su bili troškovi reprezentacije za 57. Sabor trubača Predsednika opštine, zamenika predsednika opštine, predsednika Saborskog odbora, Opštinske uprave, Centra za kulturu, Turističke organizacije, Biblioteke, Komunalca, Dragačevo puteva?
 14. Ko je zabranio rad sanitarnoj inspekciji za vreme 57. Sabora?
 15. Ko je dozvolio i omogućio ishranu gostiju 57. Sabora u drugim ugostiteljski objektima u Guči, kada je na zakonski raspisanoj javnoj nabavci za ove potrebe Predsednika opština, ugovorom taj posao dodeljen ugostitelju Udovičiću tj SUR „Zlatibor“?
 16. Da li je moguće da se u trenutku kada opština Lučani nema novca u budžetu za mnogo preče stvari, Turističkoj organizaciji iz tog istog budžeta daju enormna sredstva za kupovinu automobila, a koji se uglavnom koristi u privatne svrhe? Iz kojih je sredstava, u ovom periodu kada se propagira štednja na svim nivoima, plaćen direktoru Turističke organizacije smeštaj u elitnom hotelu u Beogradu u iznosu od oko 230.000 dinara (2 prenoćišta). Molimo da se ova informacija proveri i ako se potvrdi kao tačna Direktor bude momentalno smenjen, ukoliko sam ne podnese ostavku iz moralnih razloga?
 17. Koliko su plaćeni troškovi prenoćišta za goste organizatora Sabora u hotelu „Zlatna truba“ za vreme 57. Sabora i ko je taj smeštaj koristio, odnosno da li je u opšte korišćen?
 18. Da li je zgrada Doma trubača u Guči urađena po projektu i ugovoru po principu „ključ u ruke“? Zašto nije izdata od strane nadležnog organa upotrebna dozvola za ovaj objekat? Koliko je do sad koštala izgradnja Doma trubača opštinu Lučani, a koliko Republiku Srbiju?
 19. Koliki su sopstveni prihodi Turističke organizacije opštine Lučani zaključno sa 25.09.2017.godine? A koliki rashodi?
 20. Da li JKP Komunalac Lučani, ima dovoljan broj izvršilaca na poslovima čistača, budući da je golim okom vidljivo da se održavanje komunalne higijene i pražnjenje kontejnera i uklanjanje smeća ne odvija redovno i da se smeće gomila. Zašto se ne angažuju dodatni radnici?
 21. Koliko će još trajati radovi na izgradnji primarnog i sekundarnog sistema vodosnabdevanja „Rzav“ za područje MZ Rasovac i MZ Rogača. Zašto se u nedogled odugovlači sa ovim radovima i zašto se dva-tri dana radi pa se više od deset dana prekinu radovi na ovom projektu, imajući u vidu da vremenske prilike postaju sve nestabilnije i nepovoljne za izvođenje radova?
 22. Kada će biti rešen problem koji imaju meštani MZ Kotraža u Belom Kamenu, zaseok Dmitrići, koji nemaju kolski prelaz preko Vučkovičke reke, do svojih kuća. Reč je o 6 domaćinstava, sa 4-ro dece školskog uzrasta, koji koriste nesiguran i neobezbeđen pešački mostić. O ovom problemu su pre više godina upoznati funkcioneri opštine.
 23. Zašto se ništa ne preduzima na realizaciji, odavno urađenog projekta izgradnje kanalizacione mreže u naselju Kornet u Guči (ulica Goračićke bune), koje se tretira kao prva poreska zona, a nema ni kanalizaciju, ni trotoare, niti kvalitetnu javnu rasvetu.
 24. Zašto još nema nikakvog stava Opštinskog Veća oko inicijative građana i javnih ličnosti o dodeljivanju ulice Narodnom tribunu Ranku Tajsiću u Guči, koja je u dva navrata podnošena Opštini Lučani od 2008 do 2013. Ko to sprečava da se ova narodna inicijativa realizuje?
 25. Da li opštinska vlast čini bilo šta kod Vlade Srbije i Ministarstva Pravde, da se opštini Lučani, vrate poslovi Osnovnog suda vezani za ostavinsku raspravu i da opština Lučani dobije svog Notara tj Javnog beležnika, kako ogroman broj naših građana ne bi i po više puta godišnje morao da ide u Ivanjicu po osnovu ovih poslova?

   

Odbornička grupa „Dveri, poljoprivrednici i omladina“ za spas naše opštine!


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: