Srđan Nogo sa Leskovčanima razgovarao o privatnim izvršiteljima

Na štandu GrO Dveri Leskovac 3. juna, okupili su se mnogi građani, kako bi sa poslanikom Srđanom Nogom razgovarali o privatnim izvršiteljima.
„Danas, kada se običan čovek susreće sa silni, problemima i to problemima vezanim isključivo za golu egzistenciju i opstanak, privatni izvršitelji i njihov trenutni način rada znaju da budu ta kap koja prelije času i natera tog istog običnog čoveka da spakuje kofere i krene put granice u potragu za nekim boljim životom.“ rekao je Nogo.
„Ovo jeste veliki problem, mi ga uočavamo, upiremo prstom u njega, ali i nudimo rešenja, od kojih bi neka bila da se, npr. rešenja o izvršenju dostavljaju isključivo lično izvršnom dužniku, a ne preko oglasne table suda, niti po tehničkom uputstvu Pošte. Dalje, da žalba i prigovor odlažu izvršenje, da javni izvršitelj odgovara svojom imovinom za štetu koju prouzrokuje izvršnom dužniku. Zatim, predlažemo odlaganje izvršenja za porodice sa decom i siromašne, ali i hitne izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju i posebno donošenje Zakona o zaštiti prezaduženih, koji bi uveo institut stečaja nad imovinom fizičkih lica i izuzeo iz izvršenja porodični dom, neophodna sredstva za život i minimalnu zaradu.“


4.      da se omogući naknadno umetanje (kopi-pejstovanje) teksta bilo gde u postojećem tekstu, a da pritom se pasusi ne postave unazad (mogu da pojasnim, mada je ovo stara stavka)

3.      da se omogući ubacivanje slike sa servera bilo gde u tekstu (za sada se samo pojavljuje na vrhu). Poželjno širine 650 piksela (za sad je 320).

2.      da se pri prikazu autorskih tekstova nekog autora pravilno prikazuju i sve ostale strane sem prve.

1.      da se omogući dodavanje html uvoda (tekst i slike) pred prikaz kategorije (koliko vidim dole, Jelena bi i mogućnost prikaza galerije slika).

 


Izvor: JugPres