Stanje u opštini Trgovište

Opština Trgovište se nalazi na krajnjem jugoistoku Srbije, a graniči se sa opštinama Bosilegrad, Vranje i Bujanovac.Sam centar opštine, varošica Trgovište smeštena je na ušću triju reka: Tripušnica, Kozjedolska i Lesnička reka, od kojih nastaje reka Pčinja, koja se uliva u Vardar.

Stanovnici su zasićeni ispraznim obećanjima, zaduženost je ogromna, novca nema, nezaposlenost je prevelika. Raseljavanje mladog i obrazovanog kadra kao da ne dotiče nikoga i niko ne haje što je biološki opstanak opštine Trgovište doveden u pitanje.

Ukoliko se ne posvetimo problemima čije bi rešenje značilo rešavanje problema koji život znače već se posvetimo trivijalnostima i sekundarno političkim momentima, bojim se da nećemo imati vremena da ispravimo pogubnu politiku vladajuće strukture koja je Trgovište dovela na prosjački štap.

Ravnomerni razvoj svih delova Srbije, i posebna držana podrška graničnim krajevima i selima je ono za šta se pokret Dveri zalaže.

Posebna zahvalnost : Draganu Spasiću – administratoru OO Trgovište, Branislavu Stojkoviću – administratoru GrO Vranje, Predragu Stošiću – administratoru OO Bujanovac i Marku Antanasijeviću – članu IO pokreta Dveri.

Maja Mitić
predsednik Saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo
član Predsedništva pokreta Dveri