Stefan Aksović u Bačkoj Palanci: Naš ideal je ideal slobode

„A ko behu oni divi koji su te napred zvali, koji su te ojačali, koji su ti snagu dali – to bejahu ideali!“ rekao bi J.J. Zmaj a ako je neki ideal urođen u identitet i svest našeg naroda to je ideal slobode.

Dobro veče, slobodni ljudi. Dobro veče kulturna, pristojna a ipak prkosna i hrabra – slobodna Srbijo!


Politička situacija, bolje reći neprilika i vanredno stanje u kome se nalazimo – traži od nas odlučnost i istrajnost u borbi za elementarne političke uslove i kvalitet života. Na ulici nismo zato što nas je pozvala neka stranka ili pojedinac, ovde smo svi zajedno složni ali izašli smo jer ovako više ne može, jer je vrag odneo šalu, jer nam iz države ode sva mladost, snaga i pamet i zato što ovde ne samo vlast – nego čitav sistem iz korena mora da se menja!


Iz tog razloga, okupljamo se 13 aprila na velikom svenarodnom skupu u Beogradu. Okupljamo se, ne na još jedan u nizu protesta. Ne da bi ponovo prošetali već toga dana mora da se desi čitav sistem građanske neposlušnosti, blokada i štrajkova koji će ovaj bahati režim naterati da pristane na sve naše zahteve, obezbedi slobodne medije i slobodne izbore. A onoga dana kada mediji i izbori u Srbiji budu slobodni, u svakom smislu te reči, kriminalni sistem Aleksandra Vučića pada sa vlasti!


 

Info služba Dveri