Страначки део полиције, тужилаштва и судства у Чачку настављају прогон Двери. Члану Главног одбора и бившем одборнику Двери, Ивану Видојевићу суд је изрекао казну затвора од 30 дана због учествовања у протестној шетњи која је организована због противзаконитог затварања становништва.

       Након прве политичке пресуде у Чачку после пада комунизма – пресуде председнику одборничке групе Двери Александру Танасковићу – притисак СНС-а на чачанску полицију и судство не јењава. Овога пута жртва је члан ГО и бивши одборник Двери Иван Видојевић јер се понашао у духу свога народа и обављао своју одборничку дужност – указивао на кршење закона и укидање основних слобода и није пристајао на ропство – тако што је протествовао против незаконитог затварања народа које се косило са законом и здравим разумом.

Наиме, иако је уредба о забрани кретања укинута у међувремену, а за прекршај не може бити кажњен нико осим по закону који је блажи по учиниоца, данас смо сазнали да је наш бивши одборник Иван Видојевић кажњен затворском казном. Посебно је забрињавајуће да је иза овакве Пресуде која флагрантно крши Устав и Закон стао и Прекршајни апелациони суд. Симптоматично је и то да су прве Пресуде биле ослобађајуће, а затим по жалби полицијске управе укинуте.

Ово је очигледан доказ да је део судства и полиције у Чачку у потпуности под контролом Српске напредне странке! Двери се неће помирити са овом одлуком и примениће сва могућа средства да се оваква незаконита одлука спречи.

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери у Чачку