Српски Покрет Двери - Лого
Search
SzS Čukarica: Fantomi iz „Šumadije“

„Ubistvo na Banovom brdu“, „Pokušaj otmice u Žarkovu“, „Razbojništvo na Čukarici“, samo su neki od naslova koji su protekli meseci punili krimi rubrike prestoničkih štampanih i elektronskih medija.

Gotovo da nema nedelje kada se neko od teških krivičnih dela ne desi na našoj opštini. U poslednje vreme, čini nam se još učestalije, stvarajući nelagodan osećaj liče i imovinske nesigurnosti svih naših žitelja. Čini nam se da na nivo bezbednosti uopšte ne utiče to što su pored policijske stanice Čukarica, na teritoriji naše opštine sedišta i Policijske brigade, Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i Centar za obuku policije na Makišu.


Sve nas je duboko uznemirila vest koja je od sredstava javnog informisanja, a samim tim i građana skrivana gotovo mesec dana, a to je upad grupe maskiranih (fantomkama) napadača i demoliranje ulaza hotela „Šumadija“ na Banovom brdu, koje se odigralo na Sretenje 15.02.2019., a pogotovo što se ceo događaj zbio u neposrednoj blizini Policijske stanice Čukarica, zgrade Opštine i osnovne škole.


Šta mogu očekivati stanovnici rubnih naselja naše opštine, kada se ovo dešava u samom centru?


Zbog čega se ovaj događaj prikriva od javnosti? Da li zbog toga što je jedan od aktera priče i otac ministra policije?


Ne ulazeći u Sudski postupak koji se vodi u vezi naplate potraživanja poverilaca prema vlasniku hotela( o tome možda drugom prilikom), smatramo da je primena fizičke sile nedopustiva u imovinsko pravnim pitanjima, a pasivnost policijskih i istražnih organa jednaka saučesništvu.


Pozivamo i sve druge novinare da se zainteresuju za ovaj slučaj i da stalnim podsećanjem ministra na ovaj incident doprinesu njegovom rasvetljavanju.


Pozivamo ministra policije da se ne meša u rad istražnih organa i da javnosti objasni u kom svojstvu se njegov otac nalazi u celoj priči koju su obelodanili novinari BIRD-a.


Pozivamo sve časne i odgovorne pripadnike ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva da se odupru pritiscima i da istragu sprovedu profesionalno, a zatim i da podnesu odgovarajuće krivične prijave i pokrenu sudski postupak.


 

Predsedništvo Saveza za Srbiju Čukarica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: