Tajkunski gradonačelnik Čačka Milun Todorović

Vlast u gradu Čačku je pokazala da ih ne interesuju rešavanje pravih problema građana Čačka i funkcionisanja grada Čačka, i da je nesposobna da ih rešava.

Gradonačelnik Čačka g. Milun Todorović je pokazao da je on u stvari tajkunski gradonačelnik koji je tu postavljen radi ispunjavanja partijskih interesa SNS-a i tajkuna.


Da je to istina dokazuje da je realizacija prihodovne strane budžeta za prvih 6 meseci samo 37%! To znači da privreda u Čačku malaksava i da su priče o „enormnom“ razvoju grada neistinite i u funkciji obmanjivanja građana.


Dokaz da vlast u Čačku ništa ne radi jeste i realizacije sredstava za poljoprivredu, za prvih 6 meseci od SAMO 6,23%, i realizacija sredstava za populacionu politiku od SAMO 9,76%!!!


Pitamo se kada će poljoprivrednici dobiti planirana sredstva, verovatno u decembru kada naplate robu ili možda u Čačku ne postoji problem u smislu populacione politike, pa onda nema ni potrebe za davanjem tih sredstava?! Naravno da to nije tako i da je ovo izraz i dokaz  nesposobnosti ove vlasti.


Vlast u Čačku se u momentu kada 900 dece nije upisano u vrtiće bavi prodajem zgrade vrtića, koja se nalazi u očajnom stanju, zapuštena je i koji se, gle slučaja, nalazi baš na granici sa imanjem gradonačelnikovog šefa Milenka Kotića! 900 dece nije upisano, a mi prodajemo vrtić! To je politika ove vlasti.


Dok u Čačku nema udžbenika da se nabave, kako za regularne učenike, tako ni za povlašćene kategorije, vlast ćuti i dopušta da ministarstvo maltretira učenike i roditelje u Čačku!


Domu zdravlja u Čačku preti gašenje, blokada računa, usled kriminalnih ponašanja, nelegalnih otkaza doktora i sestara od strane partijski postavljenog direktora!


Vlast u Čačku nezakonito daje novac svih građana Čačka za finansiranje FK Provo iz Vladimirovca, poznatijeg kao Borac 1926. Ko to radi i uz čije odobrenje ne znamo, jer vlast odbija da formira Anketni odbor već 3 godine!


Nadvožnjak kod Mašinske škole se za 3 godine, 3 puta rekonstruiše, a i dalje je nebezbedan! Ko je odgovoran za ovo?


Pitamo vlast zašto vrtić u Hajduk Veljkovoj i posle 1 godine od roka kada je trebalo da se završi i dalje je nezavršen?


Pitamo zašto je sa rekonstrukcijom škole Ratko Mitrović se počelo tek 5. septembra, i zašto se deca maltretiraju i ugrožava njihova bezbednost jer moraju da idu u drugu školu? Zar to nije moglo da se uradi tokom leta?!


Radovi na skupštinskoj sali su trebali da se završe još pre 9 meseci i ne zna se kada će biti gotovi!


Pitamo se i šta je sa Zoranom Lekićem, direktorom Doma učenika i njegovim nemoralnim i bahatim ponašanjem?! Zašto nije smenjen ili kažnjen, iako su svi upoznati sa ovim, pa čak i ministar!?


I vlast umesto da se bavi ovim i čitavim nizom važnih pitanja i tema, novac troši za jelke, fontane, bedem, koji je u pristojnom stanju, bavi se organizovanjem gej parade u Čačku, šminkanjem realnosti i stvaranjem urbanističkog haosa i bezakonja, a gradonačelnik želi svim mladima da odu prvo u Beograd, a zatim „diljem sveta“. Naravno gradonačelnik to najbolje zna jer je imao prilike da ide u luksuzne hotele po Švajcarskoj!


Na skupštini ne možemo biti jer ne možemo raspravljati o pravim problemima Čačka i Čačana. Skupština više nije mesto gde se problemi postavljaju i rešavaju, skupština u Čačku je postala problem. Zato ne dajemo legitimitet tome.


GrO Dveri Čačak